Obavijesti Video Pretražite Navigacija
44 nova vlaka

Hajdaš Dončić: Hrvatska će do 2015. iskoristiti do 3 milijarde eura za željeznice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Hajdaš Dončić najavio je kupnju 44 nova vlaka, a prosječna cijena svakog bit će 5 ili 6 milijuna eura.

Putnički prijevoz ovog će tjedna raspisati natječaj za nabavu 44 nova vlaka od kojih će 12 biti dizel, a 32 elektromotorni vlakovi, najavio je ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić.

Pročitajte i ovo Anja Perković i Darko Barišić - 1 Ovo su prioriteti... Član uprave HŽ-a otkrio detalje: Što će sve obuhvatiti obnova željeznica teška 6 milijardi eura Ilustracija od 1. veljače HŽ ima važnu obavijest za putnike u Zagrebu: Dio vlakova se otkazuje, očekuju se znatna kašnjenja

>> 'Privlačenje sredstava iz fondova EU najveći izazov za Hrvatsku'

Prema njegovim riječima, prosječna cijena svakog od novih vlakova iznosit će 5 ili 6 miljuna eura te dodao kako će kroz ulaganja u željezničku infrastrukturu i riječne putove Hrvatska kroz fondove Europske unije biti spremna do 2015. godine iskoristiti do tri milijarde eura.

Istaknuo je projekt izgradnje željezničke pruge od Skradnika kod Ogulina do Mađarske, koji mora biti završen do 2015. godine.

Naglasio je kako je sada prekinuta praksa da se izgradnji prometnica pristupa bez riješenih građevinskih dozvola što je otežavalo i usporavalo gradnju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene