Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dug 510 milijuna viši nego u svibnju

Sumorni podaci: U lipnju blokirani računi gotovo 230.000 građana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
O teškom stanju u zemlji i gospodarskoj krizi koja se dulje vremena ne popravlja, svjedoči najnovije Finino izvješće o sposobnosti građana za plaćanjem svojih obaveza.

Zbog neizvršenih obaveza plaćanja, FINA je 30. lipnja ove godine blokirala račune 229.072 građana. Blokirano je 2,3 posto računa više nego u svibnju ove godine, a dug građana iznosi 14,83 milijardi kuna, 510 milijuna više u odnosu na prethodni mjesec.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Brojke rastu Dužničkoj agoniji nema kraja: U ovim su gradovima građani najzaduženiji Slika nije dostupna Vraćanje duga U blokadi skoro 270.000 građana!

Ukupna vrijednost neizvršenih osnova za plaćanje poslovnih subjekata, u lipnju ove godine iznosi 43,95 milijardi kuna, što je za 604,5 milijuna kuna ili 1,4 posto manje nego u svibnju

Od ukupno 74.087 blokada, njih 52 posto odnosi se na pravne osobe. Na njih se također odnosi i najveći dio iznosa ukupnih neizvršenih osnova za plaćanje ili 82,6 posto.

>> U svibnju blokirano šest posto više računa građana nego u travnju!

U odnosu na stanje krajem svibnja, broj nelikvidnih poslovnih subjekata u kratkotrajnoj blokadi smanjen je za 5,1 posto, a iznos njihovih neizvršenih osnova za 28,1 posto. U blokadi do 60 dana bilo je 2.220 pravnih osoba, što je za 5,8 posto manje nego u svibnju. Iznos njihovih neizvršenih osnova manji je za 633,3 milijuna kuna ili 30,4 posto.

U dugotrajnoj blokadi je više od 75 posto poslovnih subjekata, a iznos njihove blokade čini 82,4 posto iznosa ukupnog duga. Među poslovnim subjekata koji su u blokadi više od godinu dana, i dalje dominiraju oni koji su blokirani 5 i više godina, njih je 36,5 posto.

 Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene