Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dug veći za 700 milijuna kuna

U svibnju blokirano šest posto više računa građana nego u travnju!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U svibnju je bilo blokirano 223.840 građana, odnosno šest posto više nego u travanju. Dug građana je 14,32 milijardi kuna, što je 700 milijuna više nego prethodni mjesec.

U odnosu na prethodnu godinu, broj nelikvidnih poslovnih subjekata u kratkotrajnoj blokadi manji je za 6,8 posto, a iznos njihovih neizvršenih osnova veći za 46,6 posto.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna osobna karta hrvatske Stanje na kraju lipnja: Blokirano gotovo 235 tisuća računa, dužni su desetke milijardi kuna... Slika nije dostupna Vraćanje duga U blokadi skoro 270.000 građana!

Kod poslovnih subjekata koji su u blokadi više od godinu dana, i dalje dominiraju oni koji su blokirani 5 i više godina, njih je 36,7 posto.

>> Tvrtkama se opraštaju dugovi, a ovim ljudima se kuća prodaje na dražbi!

Fina je izvijestila kako je ukupna vrijednost neizvršenih naplata kod poslovnih subjekata, u svibnju 2012., iznosi 44,56 milijardi kuna. Ukupno je 74.196 blokiranih poslovnih subjekata.

Zbog neizvršenih osnova za plaćanje, 31. svibnja , bilo je blokirano 223.840 građana, što je za 6 posto više u odnosu na stanje krajem travnja, stoji u izvještaju. Njihov dug iz osnova iznosio je 14,32 milijardi kuna, 700 milijuna više u odnosu na prethodni mjesec.

Fina izvještaj zaključuje očekivanjem da će se zahvaljujući poduzetim mjerama, u narednim mjesecima postepeno smanjivati iznos prijavljenih neizvršenih osnova za plaćanje.

Cijeli izvještaj možete pročitati u priloženom dokumentu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene