Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Recesija u SAD-u je završena i gospodarstvo ponovno bilježi rast, pokazuje posljednje istraživanje američke središnje banke Federalnih rezervi u kojem se tvrdi da se gospodarska aktivnost stabilizira ili poboljšava u većini američkih regija, izvjestio je ABC News.


Ekonomisti upozoravaju da je oporavak krhak i da će se održati samo ako potrošači počnu trošiti novac. Rastuća nezaposlenost zbog koje su Amerikanci oprezni, sljedećih bi mjeseci mogla bitno usporiti oporavak. Prema istraživanju, svih 12 regionalnih podružnica FED-a osim jedne, izvijestile su da je gospodarska aktivnost 'stabilna' ili da pokazuje 'znake stabiliziranja' ili da je 'ojačala'. Jedini izuzetak je regija St. Louis, koja je izvijestila o 'umjerenijem' gospodarskom opadanju.

Vezani članci Boris Vujčić, guverner Hrvatske narodne banke, i Mislav Bago Guverner Vujčić otkrio što će biti s kamatama na kredite sljedeće godine i poručio: "Morat ćemo uvoziti radnike" Slika nije dostupna Evo kada će zapravo Europa preuzeti nadzor nad hrvatskim financijama

Poduzeća u većini FED-ovih regija kažu da gospodarski razvoj promatraju 's pozitivnim oprezom'. Istraživanje, poznato kao Smeđa knjiga FED-a, ne uključuje precizne podatke. Analitičari predviđaju da će američko gospodarstvo u trećem tromjesečju, koja završava 30. rujna, rasti po godišnjoj stopi od 3 do 4 posto, uglavnom zbog toga što poduzeća, koja su srezala ulaganja tijekom recesije, povećavaju potrošnju. Prodaja automobila povećana je s nedavno završenim vladinim programom poticaja 'gotovina za krntije', a industrijska proizvodnja i tržište nekretnina, čiji je kolaps doveo zemlju u recesiju, također pokazuju znake oporavka. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju