Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gospodarstvo ponovno bilježi rast

FED: Rrecesija u SAD-u možda završena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Recesija u SAD-u je završena i gospodarstvo ponovno bilježi rast, pokazuje posljednje istraživanje američke središnje banke Federalnih rezervi u kojem se tvrdi da se gospodarska aktivnost stabilizira ili poboljšava u većini američkih regija, izvjestio je ABC News.

Ekonomisti upozoravaju da je oporavak krhak i da će se održati samo ako potrošači počnu trošiti novac. Rastuća nezaposlenost zbog koje su Amerikanci oprezni, sljedećih bi mjeseci mogla bitno usporiti oporavak. Prema istraživanju, svih 12 regionalnih podružnica FED-a osim jedne, izvijestile su da je gospodarska aktivnost 'stabilna' ili da pokazuje 'znake stabiliziranja' ili da je 'ojačala'. Jedini izuzetak je regija St. Louis, koja je izvijestila o 'umjerenijem' gospodarskom opadanju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Objavio Invesco Inflacija će biti gora nego u zadnjih 10 godina: Zemlje vraćaju kući svoje zlatne rezerve Ilustracija Nova kriza Europski gospodarski div bori se s recesijom: "To je znak za uzbunu!"

Poduzeća u većini FED-ovih regija kažu da gospodarski razvoj promatraju 's pozitivnim oprezom'. Istraživanje, poznato kao Smeđa knjiga FED-a, ne uključuje precizne podatke. Analitičari predviđaju da će američko gospodarstvo u trećem tromjesečju, koja završava 30. rujna, rasti po godišnjoj stopi od 3 do 4 posto, uglavnom zbog toga što poduzeća, koja su srezala ulaganja tijekom recesije, povećavaju potrošnju. Prodaja automobila povećana je s nedavno završenim vladinim programom poticaja 'gotovina za krntije', a industrijska proizvodnja i tržište nekretnina, čiji je kolaps doveo zemlju u recesiju, također pokazuju znake oporavka. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene