Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Noćenje u Dubrovniku osmo je po skupoći na svijetu! Specijalizirana internetska stranica za hotelski buking, Dubrovnik je smjestila iza Caprija, Venecije ili New Yorka, a ispred Dubaija i Pariza. Prosječna cijena noćenja je 200 eura.


Ovako izgleda osma najskuplja hotelska soba na svijetu.Naime, Dubrovnik je proglašen skupljim turističkim gradom od Pariza ili Dubaija. Jedna noć u hotelu s 5 zvijezdica, 'olakšat' će vas za gotovo 200 eura. Rapoloženje će vam možda popraviti spa tretmani, teretana ili kupanje na bazenima - sve uračunato u cijenu. No, za mjesto na ljestvici deset najskupljih još uvijek nudimo premalo. Neki turisti matraju da nedostaju golf tereni i vodeni parkovi.  Ipak, svi koji se odluče za odmor na jugu Hrvatske na visoke cijene su spremni.

Elitna destinacija za jedan dan

Vezani članci Turisti u Dubrovniku Svi se pitaju postoji li doista u Dubrovniku nacistički i rasistički klub? "Dubrovnik simbolizira slobodu i takve izjave štete" Dubrovnik najpogođeniji koronakrizom - 4 Dubrovačke atrakcije puste su poput brojnih turističkih mjesta u Hrvatskoj, no cijene i dalje izazivaju pažnju javnosti

Cijenama jednak Veneciji, Capriju ili Parizu, a s punim hotelima, Dubrovnik se zapravo može ponositi. Ipak, zbog skupih hotela, a bez ostalih sadržaja koji su u ostatku svijeta normalni, Dubrovnik se, nažalost, polako pretvara u elitnu destinaciju za jedan dan.