Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Gubitak 'posla stoljeća' danas je dobio i burzovni epilog.


Gotovo četiri milijuna kuna, što je čak četvrtina redovitog prometa Zagrebačke burze, ostvarenih tijekom jučerašnje trgovine najveći je promet za dionice Instituta građevinarstva Hrvatske u posljednjih tjedan dan, piše Jutarnji list. Pojašnjava kako su jučer konce igre u rukama držali optimisti koji su ignorirali problematične postupke glavnih aktera i prkosili konvencionalnoj logici.

Vezani članci Jelena Pavičić Vukičević Pavičić Vukičević već ima novi posao, reagirala Blaženka Divjak: "Oni koji su naviknuli dobivati preko reda, nikada ne staju" Sigurnost na poslu Ne pridržavaju se ni minimalnog standarda sigurnosti na poslu, ponašaju se kao kaskaderi

>> Savjet odbio jamstva: Propao posao stoljeća

Tako je IGT jučer na zagrebačkoj burzi zasjenio i HT te se s rastom cijene većom od pet posto ugurao na listu dobitnika. IGT je tako svoje dionice učvrstio iznad okruglih 3000 kuna. Jutarnji list navodi kako su se pojavile glasine da će, bez obzira na pobjednika natječaja, IGH na autocesti Bar - Boljari svakako odraditi dio posla, no čini se da to nije imalo bitnijeg utjecaja na aktivnost ulagača.

>> Crnogorska Vlada izgubila godinu dana oko autoceste

Današnja trgovina IGH-ovih dionica započela je u drugačijem tonu. I dok su prodavatelji još jučer za dionice IGH nudili  3.000 kuna, neposredno pred početak trgovine danas je najniža ponuda za prodaju pomaknuta sve do 2.600 kuna, a IGH se, padom prosječne cijene od čak 16 posto, našao u blokadi.