Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Britanska oklada hrvatska je stvarnost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanska učiteljica Kath Kelly okladila se prije godinu dana da će preživjeti sa samo 10 kuna na dan. U nakani je uspjela i zaprepastila Britaniju koja nije vjerovala da je takvo što moguće? I dok se Otok čudi, Kath Kelly pokoji savjet kako spojiti kraj s krajem, mogla je pokupiti u Hrvatskoj.

Britanska oklada, hrvatska je zbilja. Zna to i četveročlana obitelj Tuškan! Otac Zlatko, majka Anica, i dvojica školaraca Dorian i Sven svaki mjesec spajaju kraj s krajem. 

Pročitajte i ovo Ograničenja vode u Španjolskoj - 4 Katalonija na udaru Izvanredno stanje zbog najveće suše u povijesti: Spremaju se ograničenja potrošnje vode Ilustracija Podaci HNB-a Evo koliko Hrvati imaju na štednji, objavljena je i brojka milijunaša, njihov novac premašuje 2,4 milijarde eura

'Režije i hrana to je najveći izdatak jedne obitelji, barem evo naše. Znači onih osnovnih troškova i gableca', kaže Zlatko.

Uzme li se za primjer četveročlana obitelj s jednom prosječnom hrvatskom plaćom, koja je za prošli mjesec iznosila nešto manje od 5 tisuća kuna, obitelj na raspolaganju ima 162 kune na dan ili svakome po 40 kuna i 50 lipa. Na što potrošiti taj novac. 

>> Kladila se, godinu dana živjela s 9 kuna na dan i uštedjela

Vrlo jednostavno oduzme li se dnevni iznos najosnovnijih režija već ste 8 kuna lakši. Kupite kruh i mlijeko i za ostale potrepštine ostaje vam dvostruko više nego hrabroj Britanki. 

I dok bi njoj to vjerojatno olakšalo dobivanje oklade, živjeti tako zvuči gotovo nevjerojatno. 

No kad je o novcu riječ Hrvati su, čini se, pravi mađioničari.

Samo neki od Britankinih trikova bili su jesti besplatnu hranu gdje god se može, brati voće i povrće sa stabala i grmova, voziti bicikl umjesto automobila.

800 tisuća Hrvata, za koliko se procjenjuje da živi na rubu siromaštva, vjerojatno već koristi neki od savjeta.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene