Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Obilazeći sajam u Gudovcu, ministar turizma Damir Bajs otkrio je da očekuje kako će ovaj Uskrs biti bolji od prošlogodišnjeg.


Naglasio je da svi iz turističkog sektora provode niz aktivnosti kako bi sezona bila uspješna. 'Pravi ispit neće biti Uskrs nego svibanj kada moramo pokušati popuniti naše hotele i kapacitete i na tome intenzivno radimo. Što se tiče glavne sezone booking ide dobro. Još ću jednom podcrtati, sezona ne da nije gotova još nije ni počela i pred nama je puno posla', kazao je ministar Bajs.

Vezani članci Slika nije dostupna Bajs: Povećan turistički promet Slika nije dostupna Bajs: Uskrs bolji nego lani

>> Berlin: Hrvatska je turistički hit

Oči ugostitelja najviše gledaju na Dalmatinu i nadaju se Uskrsnoj gužvi. To je dan kad počinje dobra ili manje dobra sezona. 'Sve sam manje optimist i imali smo tako tešku zimu da nam ni dva Uskrsa ne bi bila dovoljna', kazao je ugostitelj Ivan Kovilić iz Skradina. Po kalendaru Uskrs nikad kasnije, 24. travnja i približavanje Prazniku rada pružaju nadu više.

Gradić koji svakog ljeta obilazi Bill Gates, a navrate Eva Longoria i bogati šeici, već je na nogama. Prvi su gosti u Skradin već stigli. 50 tisuća gostiju u travnju prošle godine bilo je na Jadranu i optimizam će trajati još mjesec dana. Od tada pa do kraja sezone, vrijedit će samo brojke. Mjesec dana našima je ostalo za pripremu, a gostima isto toliko da se odluče. Hoće li kapnuti poneka valuta, tamo gdje je najviše očekujemo - u hrvatsku turističku blagajnu?

Dnevnik

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju