Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nagrada ministru Bajsu

Berlin: Hrvatska je turistički hit

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dobre vijesti iz Berlina, na najvećem svjetskom turističkom sajmu Hrvatska je istaknuta kao rastuće turističko tržište.

Velike aviokompanije zanimaju se za nove ugovore, 1500 njemačkih agenata natječe se tko će prodati više aranžmana u Hrvatskoj. I nije to sve, Hrvatska je dobila i nagradu. Primio ju je ministar Damir Bajs. Jedini problem i dalje nam ostaje punjenje predsezone i posezone.

Pročitajte i ovo Prosvjed u Berlinu Protive se presudi suda Neobičan prizor u prijestolnici: Blokirali najpoznatiju znamenitost grada i ne odustaju od svojih zahtjeva Slika nije dostupna Na sajmu u Berlinu Hrvatska se bori za bolju turističku sezonu

>> Hrvatska se bori za bolju turističku sezonu

Na sunčan dan ispod zidina Dioklecijanove palače Riva je puna domaćih koji znaju što su gušti, a uživaju i prvi turisti. No, kada okrene južina, pa još ako je nedjelja i sve zatvoreno, predsezona za rijetke turiste kod nas izgleda prilično tužno. Ipak, među 188 zemalja na Berlinskom sajmu turizma ovih dana ime Hrvatska postalo je trend, booking špice ljeta ide odlično.

'Hrvatska je obećavajuća destinacija i napravila je velike pomake unatoč recesiji', rekao je Taleb Rifai, čelnik Svjetske turističke organizacije. Ministru Bajsu oči su u Berlinu zadovoljno sjale, u ime Hrvatske primio je i nagradu. 'Dakle, Pacifička udruga novinara dala nam je nagradu za najbolju destinaciju što se tiče kulture ekologije, ali i doživljaja', rekao je Bajs.

U Berlinu je čak sedam tisuća taksija, a u kritičnim momentima i to je malo, čeka se u redu. Prevezu izniman broj turista, ali i Nijemci putuju, njih 70 milijuna. Njemački agenti ovih dana bore se tko će prodati što više aranžmana za Hrvatsku.

U organizaciji svjetskog touroperatora TUI i naše tuirističke zajednice 1500 agenata bori se prodati što više aranžmana za ljetovanje u Hrvatskoj. 900 najboljih dobiva kao nagradu put u Dubrovnik. 'Bore se za to, i ja nisam uopće vjerovao da ljudi mogu toliko zagristi', rekao je Goran Hrnić iz Gulliver Travel, TUI.

Dakle, gosti stižu, a nama ostaje nagovoriti goste da dođu i u ovo doba godine. Recimo, na splitskom Peristilu, grupe turista dočekivat će subotom vatreni plesači, uz poziv za ples. Mogu klape, ali može i latino ritam. Još samo da se odlične najave sezone ostvare u što većim brojkama.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene