Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Agrokoru sindicirani kredit od 475 milijuna eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koncern Agrokor u petak je sa sindikatom pet banaka - ABN AMRO, Bank Austria Creditanstalt, Raiffeisen Zentralbank, PBZ i Societe Generale - Splitska banka - potpisao financijski aranžman u ukupnom iznosu 475 milijuna eura.

Time je definitivno i formalno završeno restrukturiranje Agrokorovih dugova i bilance, istaknuo je predsjednik Agrokora Ivica Todorić.

Pročitajte i ovo Propusti u slučaju Agrokor - 4 Novi problemi Može li se novo vještačenje za Agrokor završiti u godinu dana? DORH dobio rok i zadatak, neki sumnjaju da je to moguće Slika nije dostupna Objavio na blogu Ivica Todorić objavio iskaz direktora AlixPartnersa USKOK-u: "Borg je radio na otimanju Agrokora po naređenju Plenkovića"

Aranžman ustvari obuhvaća dva ugovora, jedan u iznosu 325 milijuna eura s ročnošću od pet godina i kamatom pet posto te drugi u iznosu 150 milijuna eura.

Sredstva financijskog aranžmana, kako je rečeno, namijenjena su otplati Agrokorove postojeće obveznice u iznosu 230 milijuna eura s kamatom 11 posto te refinanciranju kratkoročnih zaduženja.

U Agrokoru ističu da aranžman predstavlja važan korak u restrukturiranju Agrokorove bilance i jačanju financijske stabilnosti kao važnog strateškog cilja kompanije.

Ugovor će, kaže Todorić, omogućiti daljnju stabilnost i razvoj kompanije na domaćem tržištu i u regiji.

Todorić je podsjetio kako je u posljednjih mjesec dana Agrokor potpisao tri važna financijska ugovora - s Europskom bankom za obnovu i razvoj koja je u Agrokor uložila dionički kapital, s ogrankom Svjetske banke IFC koji je odobrio financiranje PIK-a Vrbovec i Belja te današnji ugovor.

Agrokor planira i izdanje obveznica, a kada to za koncern bude Najpovoljnije, i javnu ponudu dionica, odnosno izlazak na burzu. 

- Kada će to točno biti, teško je reći, kazao je Todorić.

Potpisnik ugovora u ime ABN AMRO Bank Mike Elliff kazao je kako današnji ugovor predstavlja atraktivan izvor financiranja Agrokoru i pruža mu financijsku fleksibilnost kako bi mogao reagirati na daljnji razvoj na tržištima na kojima posluje. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene