Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Istarska vinarija Agro-laguna, koja djeluje u sklopu koncerna Agrokor, potpisom pristupnice postala je 119. članica Vinistre.


Početku te značajne suradnje prisustvovao je i sam Ivica Todorić koji je istaknuo kako Agrokor sve više ulaže u vinarstvo. U posljednje četiri godine taj se iznos popeo iznad milijardu kuna.

Vezani članci Četvrtooptužena u slučaju mali Agrokor Nicole de Rossi De Rossi iznijela obranu: "Todorić je za mene bio apsolutni autoritet i nisam sumnjala u njegov potpis. Ovo suđenje me uništilo" Suđenje Ivici Todoriću Todorić poručio da je optužnica smeće i da se neće braniti: ''Dalićku sam potjerao iz sobe, a Agrokor mi nije platio ni ručak''

Ovaj sporazum smatra se povijesnim jer se od koncerna očekuje pomoć pri pozicioniranju istarskih vina na svjetskom tržištu. Todorića, koji je Istru istaknuo kao regiju s najbržim napretkom brendiranja svojih vina, upitali smo i kako napreduju pregovori sa slovenskim Mercatorom.

'Nama je sigurno jedan od značajnijih projekata i Mercator. Mislim da bi Mercator zajedno s našom grupom predstavljao, ja bi rekao, jedan ponos kompanija iz ove regije, jedan veliki uspjeh, ali isto tako ako taj projekt ne bude realiziran, mislim da Agrokor ima isto tako velikih, možda i većih projekata i Agrokor ide naprijed', poručuje šef Agrokora Ivica Todorić.