Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Okus iz davnina

Složenac od palente i puretine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poslužite uz zelenu salatu ili kuhano povrće.

Sastojci:

Pročitajte i ovo Purice Samo da nije prazan Nešto novo na slavonskom stolu? Kad se priprema purica, a kad prasetina - znaju oni koji čuvaju tradiciju Slika nije dostupna Mesno-riblje jelo Kako pripremiti paellu

- 300 g dimljenog sira
- 150 g kukuruzne krupice (palente)
- 300 g purećih odrezaka
- 7 dl vode
- ulje
- 6 jaja
- 1 dl slatkog vrhnja
- peršin
- sol, papar

Priprema:

Stavite vodu na kuhalo, kada zakipi, dodajte u nju dva prstohvata soli i 2 žlice ulja te postupno umiješajte kukuruznu krupicu, stalno miješajući. Smanjite vatru i kuhajte par minuta dok se masa ne zgusne. Vruću palentu izlijte u namašćenu vatrostalnu posudu, poravnajte je i pustite da se ohladi.

Uključite pećnicu na 200°C. Na vrelom ulju popržite pureće odreske te ih složite preko palente. Napravite kajganu od jaja, slatkog vrhnja, nasjeckanog peršina i soli te prelijte preko puretine. Na kajganu stavite naribani dimljeni sir i pecite oko 15-ak minuta u zagrijanoj pećnici.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene