Sastojci:
- 2 šalice od jogurta brašna
- 2 žlice šećera
- 2 jaja
- 1 vanilin šećer
- 1 jogurt
- 1 prašak za pecivo
- 1 žlica rakije
- naribana korica od limuna ili naranče
- 3 žlice grožđica
Priprema:
Dobro izmiješajte šećer i jaja, dodajte polagano sve ostale sastojke i smjesu ostavite da stoji oko 30 minuta. U duboki lonac ili tavu zagrijte ulje. Kada je ulje vrelo ubacujte sa žlicom male loptice tijesta da se peku. Umjesto žlicom, možete ih oblikovati tako da tijesto stavite na ruku, stisnete ju i 'propuštate' tijesto kroz rupicu koju napravite između kažiprsta i palca. Kada su dobile svijetlosmeđu boju, okrenite fritule da se ispeku i s druge strane. Izvadite ih iz ulja i stavite na papirnati ubrus da upije višak masnoće. Pospite ih zatim mljevenim šećerom i poslužite.
-
Zaštitnici hrvatskog neba
Dnevnik Nove TV doznaje kad će Rafalei sljedeći put proparati nebo. Zamjenik zapovjednika HRZ-a: "Situacija nije ista kao s MiG-ovima"
-
Neće biti mandatar
Nakon što je od njega odustao i SDP, što je preostalo Milanoviću? "Operacija nije uspjela, ali..."
-
Ostaci najmanje dvije osobe
Ekshumacija na istoku Hrvatske: "Tijela su pronađena na ulazu u mjesto i to na oranici koja se sve ove godine obrađuje"