Obavijesti Video Pretražite Navigacija
IZ HAC-a pozvali na oprez

Do kraja veljače besplatno autocestom za Sisak, jedan privatni distributer odlučio otpisati troškove za struju potresom pogođenom području

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Hrvatskih autocesta (HAC) su u petak izvijestili da se besplatna cestarina na autocesti Zagreb-Sisak (A11) produljuje do kraja veljače.

"Besplatna cestarina na autocesti Zagreb-Sisak produljuje se do ponoći 28. veljače", navodi se u priopćenju.

Pročitajte i ovo Građani očajni zbog spore obnove Banovine - 3 Tuga Banovina tri mjeseca nakon potresa ne vidi napredak, stanovnici u suzama: "Na što liči naš grad... i nitko se ne bori za njega" Obitelj Hajdinjak GEOTEHNIČARI NA TERENU Dom obitelji Hajdinjak u opasnosti: Zbog prodiranja vode morali su nakon potresa preseliti u kontejner

Iz HAC-a podsjećaju da su radi olakšanja prolaska hitnih službi, prijevoza pomoći i zbrinjavanja stanovništva pogođenog potresom na području Sisačko-moslavačke županije prestali naplaćivati cestarinu na autocesti Zagreb-Sisak 29. prosinca u 15 sati.

Napominjući da se proteklog vikenda dogodila teška prometna nesreća s tragičnim ishodom, iz HAC-a mole sve korisnike da se pridržavaju prometne regulacije, poštuju postavljenu stalnu, kao i dinamičku prometnu signalizaciju i ograničenja brzine te prilagode vožnju uvjetima na cesti pa tako i na prilazima naplatnim postajama.

"Besplatna cestarina i podignute rampe simboliziraju solidarnost i podršku unesrećenima u potresom pogođenom području, ali je i dalje važno voditi računa o sigurnosti prometa na cesti i kroz naplatne staze voziti smanjenom brzinom i s krajnjim oprezom", ističe se u priopćenju.

Tvrtka GEN-I otpisat će troškove korisnicima pogođenim potresom

Iz tvrtke GEN-I Hrvatska priopćili su kako su se pridružili inicijativi Vlade Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja vezano uz tromjesečni otpis troškova korisnicima kategorije kućanstvo na područjima pogođenim potresom krajem 2020. godine.

GEN-I će svojim korisnicima usluge Jeftina struja koji se nalaze na području Sisačko-moslavačke županije te korisnicima iz dvije općine na području Zagrebačke županije (Općine Pokupsko i Kravarsko) otpisati račune za razdoblje od siječnja do ožujka 2021.godine.

"Protekla godina obilježena koronom bila je izuzetno izazovna za cijeli svijet, a potresi u Hrvatskoj dodatno su pogoršali situaciju ostavivši brojne građane bez krova nad glavom. Kao poduzetnici svjesni smo svoje odgovornosti, a pridruživanjem ovoj inicijativi želimo pomoći da bar malo olakšamo situaciju koja ih je zadesila", izjavio je dr. Robert Golob, predsjednik Uprave Grupe GEN-I, navodi se u priopćenju. 

Popis općina i gradova u kojima će kućanstva biti oslobođena plaćanja:

Sisačko-moslavačka županija: Gradovi Petrinja, Sisak, Glina i Hrvatska Kostajnica te općine Lekenik, Sunja, Donji Kukuruzari, Majur, Dvor, Topusko, Gvozd, Jasenovac, Hrvatska Dubica i Martinska Ves.

Zagrebačka županija: Općina Pokupsko i Općina Kravarsko
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene