Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iz Hrvatskih autocesta (HAC) su u petak izvijestili da se besplatna cestarina na autocesti Zagreb-Sisak (A11) produljuje do kraja veljače.


"Besplatna cestarina na autocesti Zagreb-Sisak produljuje se do ponoći 28. veljače", navodi se u priopćenju.

Vezani članci Građani očajni zbog spore obnove Banovine - 3 Banovina tri mjeseca nakon potresa ne vidi napredak, stanovnici u suzama: "Na što liči naš grad... i nitko se ne bori za njega" Obitelj Hajdinjak Dom obitelji Hajdinjak u opasnosti: Zbog prodiranja vode morali su nakon potresa preseliti u kontejner

Iz HAC-a podsjećaju da su radi olakšanja prolaska hitnih službi, prijevoza pomoći i zbrinjavanja stanovništva pogođenog potresom na području Sisačko-moslavačke županije prestali naplaćivati cestarinu na autocesti Zagreb-Sisak 29. prosinca u 15 sati.

Napominjući da se proteklog vikenda dogodila teška prometna nesreća s tragičnim ishodom, iz HAC-a mole sve korisnike da se pridržavaju prometne regulacije, poštuju postavljenu stalnu, kao i dinamičku prometnu signalizaciju i ograničenja brzine te prilagode vožnju uvjetima na cesti pa tako i na prilazima naplatnim postajama.

"Besplatna cestarina i podignute rampe simboliziraju solidarnost i podršku unesrećenima u potresom pogođenom području, ali je i dalje važno voditi računa o sigurnosti prometa na cesti i kroz naplatne staze voziti smanjenom brzinom i s krajnjim oprezom", ističe se u priopćenju.

Tvrtka GEN-I otpisat će troškove korisnicima pogođenim potresom

Iz tvrtke GEN-I Hrvatska priopćili su kako su se pridružili inicijativi Vlade Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja vezano uz tromjesečni otpis troškova korisnicima kategorije kućanstvo na područjima pogođenim potresom krajem 2020. godine.

GEN-I će svojim korisnicima usluge Jeftina struja koji se nalaze na području Sisačko-moslavačke županije te korisnicima iz dvije općine na području Zagrebačke županije (Općine Pokupsko i Kravarsko) otpisati račune za razdoblje od siječnja do ožujka 2021.godine.

"Protekla godina obilježena koronom bila je izuzetno izazovna za cijeli svijet, a potresi u Hrvatskoj dodatno su pogoršali situaciju ostavivši brojne građane bez krova nad glavom. Kao poduzetnici svjesni smo svoje odgovornosti, a pridruživanjem ovoj inicijativi želimo pomoći da bar malo olakšamo situaciju koja ih je zadesila", izjavio je dr. Robert Golob, predsjednik Uprave Grupe GEN-I, navodi se u priopćenju. 

Popis općina i gradova u kojima će kućanstva biti oslobođena plaćanja:

Sisačko-moslavačka županija: Gradovi Petrinja, Sisak, Glina i Hrvatska Kostajnica te općine Lekenik, Sunja, Donji Kukuruzari, Majur, Dvor, Topusko, Gvozd, Jasenovac, Hrvatska Dubica i Martinska Ves.

Zagrebačka županija: Općina Pokupsko i Općina Kravarsko
 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju