Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković izrazio je zadovoljstvo potporom HSS-a, ali je poručio da Most jest i ostaje ključni strateški partner HDZ-a.


"Most ostaje i jest ključni strateški partner HDZ-a. Uvjeren sam da ćemo s Mostom pregovarati i uspješno završiti pregovore te formirati parlamentarnu većinu i stabilnu četverogodišnju vladu", kazao je Jandroković novinarima ispred središnjice HDZ-a.

Vezani članci Osmo sučeljavanje na Novoj TV Bagini gosti svađali se tko je kriv što se ne isplaćuju prekovremeni sati: ''Ovo je koalicija SDP-a i HDZ-a'', ''E moj Škoro'' Sučeljavanje na portalu DNEVNIK.hr Burno na sučeljavanju. Vučković: "Ponudila sam ostavku premijeru, odbio ju je", Bulj: "Poticaje dijelite onima koji ne znaju koliko sisa ima krava"

Istaknuo je i da su dobrodošli svi oni koji će dati potporu vladi Andreja Plenkovića.

"Ne želi ulaziti u Beljakove motive"

Na novinarsko pitanje je li ga iznenadila odluka predsjednika HSS-a Kreše Beljaka, koji je u predizbornoj kampanji bio žestoki kritičar HDZ-a, odgovorio je kako ne želi ulaziti u motive zastupnika HSS-a, poručivši kako je dobrodošla svaka potpora iznad potrebnih 76 zastupnika.

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak izjavio je u utorak kako je Predsjedništvo stranke donijelo odluku da će petero saborskih zastupnika HSS-a dati potpise predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću za budućeg mandatara hrvatske Vlade, ne tražeći za HSS ništa.

"Napreduju pregovori s manjinama"

Glavni tajnik HDZ-a, upitan kako napreduju pregovori s predstavnicima nacionalnih manjina, rekao je da su se jučer Davor Ivo Stier i Zdravko Marić sastali s predstavnicima nacionalnih manjina te da, po informacijama koje ima, pregovori teku dobro te se nada da će biti okončani na zadovoljstvo svih.

Ponovno je, upitan o Zlatku Hasanbegoviću kao ministru kulture, kazao da će pregovori o kadrovima u novoj vladi biti na kraju, a presudnu riječ o tome imat će mandatar nove vlade i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.

Podsjetimo, jučerašnja odluka HSS-a šokirala je članove Narodne koalicije.

Kandidat za šefa SDP-a Orsat Miljenić tako smatra da su njihovi birači prevareni dok je njegov protukandidat za šefa SDP-a, Tonino Picula poručio kako je Narodnoj koaliciji već istekao rok trajanja.

Jutros se oglasio i predsjednik Mosta Božo Petrov koji je poručio kako podrška HSS-a ne mijenja odnos HDZ-a i Mosta. (Hina/D.I.)