Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oslabljena pozicija Mosta

Miroslav Šimić: 'Voljeli bismo da HSS ima iskrene namjere, ali...'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik saborskog kluba Mosta Miroslav Šimić za Dnevnik.hr komentirao je jučerašnju odluku HSS-a da podrže Vladu Andreja Plenkovića.

"Drago nam je da su HSS i Beljak odlučii podržati buduću vladu kojoj treba stabilnost. Voljeli bismo da imaju iskrene namjere, ali obzirom na prethodne poteze dopuštamo da budemo sumnjičavi. Most nije opterećen, nastavljamo pregovore s našim partnerima iz HDZ-a", kazao je Šimić i dodao kako Beljak ima potrebu u svakom svom javnom nastupu spomenuti Most.

Pročitajte i ovo Nikola Grmoja PARLAMENTARNI IZBORI Grmoja podnio prijavu DORH-u zbog malverzacija u Fortenovi Božo Petrov Porazna statistika MOST-ov apel za demografski preporod Hrvatske: "Ljudi bježe zbog korupcije, truleži i močvare Andreja Plenkovića"

Kazao je i kako je Most već u prethodnoj Vladi pokazao da im fotelje nisu važne.

"Ako je Beljak mislio da će ovako izvršti pritisak na nas, onda očito ne poznaje Most dovoljno dobro", kazao je Šimić.

Prije Šimića, jutros se na Facebooku oglasio i čelnik Mosta, Božo Petrov koji je poručio kako 'Gospodin Beljak neće zaustaviti Most'.

Njegov post predstavljamo u cijelosti:

'Svatko ima mogućnost dati podršku iz Sabora Vladi HDZ-a i MOST-a, niti se to može zabraniti. Hoće li se na to odlučiti HSS ili ne, njihova je odluka. To ne mijenja odnos MOST-a prema HDZ-u i započete pregovore. Nama su prije svega u interesu jamstva koja će pokazati da država može raditi u interesu građana i da Hrvatska time postane više demokratska, uređenija i socijalno osjetljivija država. To svi mogu podržati, uključujući i HSS, ali sigurno gosp. Beljak u tome neće zaustaviti MOST.'

 

Beljak je jučer kazao da će HSS, odnosno njegovih pet saborskih zastupnika, dati Plenkoviću i HDZ-u podršku, odnosno potpise za sastavljanje Vlade te da će im ostaviti rok od 100 dana. Odluka je na Predsjedništvu HSS-a donesena jednoglasno.

Mostu je na ovaj način oslabljena pregovaračka pozicija jer bi HDZ čak i bez njihovih mandata mogao skupiti 76 ruku u saboru.

HDZ uz svoj 61 mandat može računati i na 8 mandata manjinaca te sada na pet mandata HSS-a. Dva mandata mogao bi dobiti i od Milana Bandića.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene