450863
450863
450863
450863
450863

Miroslav Šimić: 'Voljeli bismo da HSS ima iskrene namjere, ali...'

  • , 21.09.2016., 13:20
  • Autor:
  • komentara

Predsjednik saborskog kluba Mosta Miroslav Šimić za Dnevnik.hr komentirao je jučerašnju odluku HSS-a da podrže Vladu Andreja Plenkovića.

 
 
 
 
Miroslav Šimić (Foto: Marko Prpic/PIXSELL)
Miroslav Šimić (Foto: Marko Prpic/PIXSELL)

"Drago nam je da su HSS i Beljak odlučii podržati buduću vladu kojoj treba stabilnost. Voljeli bismo da imaju iskrene namjere, ali obzirom na prethodne poteze dopuštamo da budemo sumnjičavi. Most nije opterećen, nastavljamo pregovore s našim partnerima iz HDZ-a", kazao je Šimić i dodao kako Beljak ima potrebu u svakom svom javnom nastupu spomenuti Most.

Kazao je i kako je Most već u prethodnoj Vladi pokazao da im fotelje nisu važne.

"Ako je Beljak mislio da će ovako izvršti pritisak na nas, onda očito ne poznaje Most dovoljno dobro", kazao je Šimić.

Prije Šimića, jutros se na Facebooku oglasio i čelnik Mosta, Božo Petrov koji je poručio kako 'Gospodin Beljak neće zaustaviti Most'.

Njegov post predstavljamo u cijelosti:

'Svatko ima mogućnost dati podršku iz Sabora Vladi HDZ-a i MOST-a, niti se to može zabraniti. Hoće li se na to odlučiti HSS ili ne, njihova je odluka. To ne mijenja odnos MOST-a prema HDZ-u i započete pregovore. Nama su prije svega u interesu jamstva koja će pokazati da država može raditi u interesu građana i da Hrvatska time postane više demokratska, uređenija i socijalno osjetljivija država. To svi mogu podržati, uključujući i HSS, ali sigurno gosp. Beljak u tome neće zaustaviti MOST.'

 

Beljak je jučer kazao da će HSS, odnosno njegovih pet saborskih zastupnika, dati Plenkoviću i HDZ-u podršku, odnosno potpise za sastavljanje Vlade te da će im ostaviti rok od 100 dana. Odluka je na Predsjedništvu HSS-a donesena jednoglasno.

Mostu je na ovaj način oslabljena pregovaračka pozicija jer bi HDZ čak i bez njihovih mandata mogao skupiti 76 ruku u saboru.

HDZ uz svoj 61 mandat može računati i na 8 mandata manjinaca te sada na pet mandata HSS-a. Dva mandata mogao bi dobiti i od Milana Bandića.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se