Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zlatko Car oslobođen optužbi za pokušaj prodaje dva kilograma kokaina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sudsko vijeće Županijskog suda u Rijeci, kojim je predsjedala sutkinja Ika Šarić, danas je nepravomoćno oslobodilo svih optužbi Zlatka Cara (51), bivšeg djelatnika SZUP-a, optuženog za pokušaj prodaje dva kilograma kokaina u ljeto 1998. godine.

Car je odmah potom pušten iz pritvora u riječkom Okružnom sudu u kojemu je bio od svibnja.

Pročitajte i ovo Snimke Dragane Miletić koje je objavio Nacionale Afera kokain trese Kosovo VIDEO Skandal u susjedstvu! Potpredsjednica općine snimljena kako se drogira: "Tjerali su me i prijetili mi" Policija je zaplijenila kokain, marihuanu i digitalnu vagu Slijedi mu prijava Policija mu po nalogu suda upala u stan, dobrovoljno im predao kokain i marihuanu

U obrazloženju presude Sudskog vijeća navedeno je da nadležno državno odvjetništvo nije uspjelo dokazati da je Car počinio djelo za koje je terećen.

Optužnica je temeljena na tvrdnjama Marka Stipanova, koji je svoje iskaze mijenjao nekoliko puta tijekom suđenja. Stipanov je, naime, tvrdio kako je Car drogu vozio u prtljažniku policijskog automobila kao i da je Car njega pokušao uvesti u posao s preprodajom droge nudeći mu kilogram kokaina za koji bi protuvrijednost isplatio nakon daljnje prodaje. 

Stipanov je u iskazu tijekom postupka također naveo kako je on to odbio, te kako je Cara prijavio nakon što je i sam kriminalistički obrađivan zbog jednog drugog kažnjivog djela.

Zlatko Car je iz Hrvatske pobjegao 2001. godine nakon što je nepravomoćno osuđen na tri godine zatvorske kazne na Županijskom sudu u Rijeci zbog sudjelovanja u razbojničkoj pljački u Crikvenici s još tri osobe.

Uhićen je u ljubljanskoj zračnoj luci u ožujku ove godine na temelju hrvatske međunarodne tjeralice, a slovenske su ga vlasti izručile Republici Hrvatskoj krajem svibnja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene