Obavijesti Video Pretražite Navigacija
UMRLA OD POTHLAĐIVANJA

Živjela je samo tristotinjak metara dalje: Otkriven identitet žene čije je tijelo pronađeno u dvorištu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Utvrđen je identitet žene čije je tijelo pronađeno u ponedjeljak ujutro u dvorištu kućice u Vukovarskoj ulici u Osijeku. Riječ je o 77-godišnjakinji koja je živjela tristotinjak metara dalje u istoj ulici.

Iako je obdukcija napravljena istoga dana kada je pronađena, idenitet Osječanke nije bilo lako utvrditi, jer kod sebe nije imala nikakve dokumente, a obitelj Turza, u čijem dvorištu je pronađena, nije znala tko je ona.

Pročitajte i ovo Uhićen ubojica - 1 Prijeti mu visoka kazna DORH podigao optužnicu protiv policajca koji je ubio studenticu u Osijeku Veliki brat u Osijeku - 2 Sve mogu zabilježiti Veliki brat stigao u grad na istoku Hrvatske: "Kamere imamo na pet kritičnih mjesta, a cilj je sve premrežiti"

Istražitelji su u potrazi za njezinim identitetom pretražili baze podataka nestalih osoba te ispitivali građane u blizini gdje je pronađena. Međutim, više od tri dana nitko nije znao tko je ona, piše Glas Slavonije.

Žena je u trenutku pronalaska na sebi imala ljetnu odjeću i bila je bosa. I dalje je misterij zašto je i kada izašla iz svog stana te kako je došla do dvorišta u kojem je pronađena mrtva. Policija stoga i dalje nastavlja istragu ovog slučaja.

Njeno tijelo je pronašla Matija Turza u ponedjeljak oko 7:10 u svom dvorištu. "Otvorila sam vrata od kuće i vidjela tijelo, ali sam u prvi tren pomislila da se radi o lutki. Ipak mi nije bilo svejedno i pozvala sam supruga Zvonka. Izišao je na dvorište i rekao da je to mrtvo tijelo njemu nepoznate žene, te da uđem u kuću i da ništa ne diramo. Odmah je pozvao policiju", ispričala je Matija Turza, dodajući da ona i suprug tijekom noći nisu ništa čuli.

"Na dvorištu je sve bilo razbacano, ali naša je kućica stara i ima debele zidove pa nismo ništa čuli, a i sve je zatvoreno da bude toplije. Drvena ograda od ranije je dijelom srušena, ali vandalima ona ionako ništa nije značila. Znali su nam ući u dvorište kroz vrata na Vukovarskoj ulici pa svašta raditi po dvorištu, a suprug i ja od straha nismo smjeli izići iz kuće. Čak smo počeli zaključavati i vratašca na bunaru, jer nas je bilo strah da nešto ne ubace", rekla je Turza.

Obdukcijom, koja je provedena u Kliničkom bolničkom centru, utvrđeno je da je uzrok smrti žene bio zatajenje rada srca i pothlađivanje.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene