Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MISTERIOZNA SMRT

Tko je žena čije je tijelo pronađeno u dvorištu? "U prvi tren sam pomislila da se radi o lutki"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još uvijek nema nikakvih informacija o identitetu i uzroku smrti starije žene čije je tijelo pronađeno u ponedjeljak ujutro u osječkoj Vukovarskoj ulici.

Uz tijelo nisu bili nikakvi osobni dokumenti, a kako je na sebi imala kratku ljetnu odjeću postoji mogućnost i da se smrznula, jer je toga jutra u Osijeku temperatura na pet centimetara od tla iznosila minus sedam stupnjeva Celzijusa. 

Pročitajte i ovo Privođenje osumnjičenog za ubojstvo Ukrajinca u Slavonskom Brodu - 6 U stanu Cure detalji o ubojstvu u Slavonskom Brodu: Na proslavi rođendana izbila je tučnjava... Policija istražuje smrt Ukrajinca Uhićen je FOTO Policija otkrila tko je ubio Ukrajinca u Slavonskom Brodu, objavili i što je s ostalim privedenima

Na rukama i odjeći žene bilo je tragova krvi, no istražitelji nisu sigurni je li riječ o nasilnoj ili prirodnoj smrti jer je tijelo pronađeno nekoliko metara od srušene manje drvene ograde, pa postoji mogućnost i da se ozlijedila dok je prolazila kroz nju, piše Glas Slavonije

Tijelo je prva ugledala Matija Turza koja je ujutro oko 7.10 sati krenula na svoje dvorište. "Otvorila sam vrata od kuće i vidjela tijelo, ali sam u prvi tren pomislila da se radi o lutki. Ipak mi nije bilo svejedno i pozvala sam supruga Zvonka. Izišao je na dvorište i rekao da je to mrtvo tijelo njemu nepoznate žene, te da uđem u kuću i da ništa ne diramo. Odmah je pozvao policiju", ispričala je Matija Turza, dodajući da ona i suprug tijekom noći nisu ništa čuli. 

"Na dvorištu je sve bilo razbacano, ali naša je kućica stara i ima debele zidove pa nismo ništa čuli, a i sve je zatvoreno da bude toplije. Drvena ograda od ranije je dijelom srušena, ali vandalima ona ionako ništa nije značila. Znali su nam ući u dvorište kroz vrata na Vukovarskoj ulici pa svašta raditi po dvorištu, a suprug i ja od straha nismo smjeli izići iz kuće. Čak smo počeli zaključavati i vratašca na bunaru, jer nas je bilo strah da nešto ne ubace", kaže Turza.  

Policijski istražitelji satima su prikupljali dokaze na mjestu događaja, uzimali uzorke ispod noktiju mrtve žene, pažljivo pospremali u vrećice sve što je na mjestu događaja pronađeno, te mjerili, fotografirali i označavali sva mjesta u dvorištu u kojem je tijelo pronađeno. Uzeli su i njezine otiske prstiju zbog identificikacije. Tragova je, između ostaloga, bilo i na plastičnoj kanti za papir, drvenom stolu i bunaru, pokraj kojega je ležalo tijelo nepoznate žene. Očevidom je rukovodio zamjenik županijske državne odvjetnice Zlatko Bučević, uz asistenciju policajaca.

Tijelo je oko 10.30 sati vozilom pogrebne tvrtke prevezeno u Klinički bolnički centar na obdukciju kojom bi se trebalo utvrditi točan uzrok smrti, kao i identitet pronađene mrtve žene, piše Glas Slavonije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene