Obavijesti Video Pretražite Navigacija
strava u zagrebu

Policija prijavila dvojicu muškaraca i ženu: Zlostavljali su 26-godišnjakinju, držali je u ropstvu i prisiljavali na prostituciju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojica muškaraca i žena privedeni su pritvorskom nadzorniku zbog zlostavljanja 26-godišnje djevojke, koju su zatočili i prisiljavali na pružanje seksualnih usluga. Sumnjiči ih se za uspostavu ropstva.

Zagrebačka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakinjom te dvojicom muškaraca starosti 42 i 39 godina zbog sumnje da su počinili kazneno djelo „Trgovanje ljudima“ na štetu 26-godišnje djevojke.

"Sumnja se da su od travnja 2021. godine do početka listopada 2021. godine, uporabom sile i prijetnje ostvarili nadzor nad 26-godišnjakinjom koja je u tom razdoblju bila blisko povezana s 42-godišnjakom, a sve u cilju stjecanja imovinske koristi putem njezinog iskorištavanja u vidu pružanja spolnih usluga uz novčanu naknadu. Na takav su način osumnjičene osobe nad oštećenom uspostavili odnos sličan ropstvu", navode u policiji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Određen istražni zatvor Novi detalji razbijanja lanca prostitucije: Muškarac okrivljen za podvođenje žena iz regije "zaradio" najmanje 60.000 kuna

Naime, sumnja se da je 42-godišnjak prijetnjama, nasiljem i fizičkim zlostavljanjem kao i zaključavanjem u kuće ili stanove na području Zagreba prisiljavao djevojku na pružanje spolnih usluga uz novčanu naknadu, a što je ona iz straha za svoj život i radila.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mamili ih u Zagreb Iznajmljivali im stanove za seksualne usluge: Razbijen lanac prostitucije, muškarac i žena osumnjičeni za podvođenje žena iz regije

"Isto se tako sumnja da je 42-godišnjak u dogovoru s 40-godišnjakinjom, od travnja 2021. godine do kolovoza 2021. godine, putem objavljenih oglasa pronalazio osobe kojima je oštećena u za tu svrhu unajmljenim stanovima, apartmanima i hotelima u Zagrebu pružala spolne usluge uz novčanu naknadu Taj je novac 26-godišnjakinja morala predati 42-godišnjaku i 40-godišnjakinji", stoji u priopćenju iz Policijske uprave zagrebačke.

Nadalje, 40-godišnjakinja je putem objavljenih oglasa pronalazila potencijalne korisnike usluga te ih upućivala oštećenoj koju bi poslala na razne adrese u Zagrebu, a na kojima je prethodno dogovorila pružanje spolnih usluga uz novčanu naknadu. Također je povremeno, sumnja se, za prijevoz oštećene na prethodno dogovorene lokacije na kojima će pružiti spolne usluge uz novčanu naknadu, angažirala osumnjičenog 39-godišnjaka koji ju je i prevozio prema prethodnom dogovoru s 40-godišnjakinjom i 42-godišnjakom.

Sumnja se i da je 40-godišnjakinja u ime oštećene iznajmila jednu od kuća u Zagrebu u kojoj je pružala spolne usluge osobama koje bi joj 40-godišnjakinja poslala.

Tijekom ljeta 2021. godine osumnjičena 40-godišnjakinja je oštećenu pozvala u ugostiteljski objekt u Zagrebu, kako bi je primorala na pružanje spolnih usluga te joj se 26-godišnjakinja suprotstavila, međutim, 40-godišnjakinja ju je verbalno i fizički napala što je kod osumnjičene izazvalo strah te je i dalje nastavila pružati spolne usluge uz novčanu naknadu dok su tako pribavljeni novac međusobno dijelili 40-godišnjakinja i 42-godišnjak.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičene osobe su predane pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće podnijeto Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

U policiji ističu i kako je oštećenoj djevojci pružena pomoć sukladno Nacionalnom Planu za suzbijanje trgovanja ljudima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene