Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zatočio i zlostavljao suprugu koja ga je htjela napustiti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog osnovane sumnje u protupravno oduzimanje slobode i nasilničko ponašanje u obitelji policija je jučer uhitila 53- godišnjeg P.V.-a iz okolice Oprtlja.

On je u svojoj kući zatvorio i fizički zlostavljao svoju 52-godišnju nevjenčanu suprugu iz Zagreba koja ga je nakon dvije godine zajedničkog života odlučila napustiti, izvijestila je danas glasnogovornica Policijske uprave istarske Nataša Rogić na današnjoj konferenciji za novinare u Puli.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Fritzl godinama držao i svoju majku zatočenu na tavanu Slika nije dostupna Poljski Fritzl: Zatočio kćer, silovao ju, rodila djecu...

Po njezinim riječima, to se dogodilo u srijedu, 7. svibnja, oko 21 sat u obiteljskoj kući u okolici Oprtlja kada je 52-godišnjakinja iz Zagreba svom nevjenčanom suprugu, s kojim je u izvanbračnoj zajednici živjela od 2006. godine, rekla da ga želi napustiti i vratiti se u Zagreb.

Želeći je spriječiti u toj nakani, P.V. je zaključao vrata kuće i nasrnuo na nju te ju je fizički zlostavljao.

Žena je ipak oko tri sata ujutro uspjela pobjeći susjedima koji su odmah izvijestili policiju, a dolaskom na mjesto događaja djelatnici policije uhitili su P.V.-a koji je bio pod vidnim utjecajem alkohola.

Ženi su liječnici utvrdili lakše tjelesne ozljede.

Rješenjem prekršajnog suda u Umagu nasilnik je dobio kaznu zatvora u trajanju 45 dana ili jednu godinu uvjetno, a redovnim putem slijede mu kaznene prijave prema Zakonu o sprječavanju obiteljskog nasilja te za protupravno oduzimanje slobode.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene