Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pritvoren 21-godišnjak

Duks ponovno razotkrio dilera: U Istri zaplijenjeno više od 50 kilograma marihuane, bila je skrivena u stražnjem sjedištu

Velika zapljena droge u Istri (Foto: PU istarska) - 2
Velika zapljena droge u Istri (Foto: PU istarska) - 2 PU istarska
Aktualno Galerija Velika zapljena droge u Istri (Foto: PU istarska) - 1 Velika zapljena droge u Istri (Foto: PU istarska) - 1 Foto: PU istarska Velika zapljena droge u Istri (Foto: PU istarska) - 2 Velika zapljena droge u Istri (Foto: PU istarska) - 2 Foto: PU istarska +0 Velika zapljena droge u Istri (Foto: PU istarska) - 3 Galerija 1/3 >>
Provedena je istraga nad 21-godišnjim mladićem kojega su policajci uhvatili s 50 kilograma marihuane u prtljažniku automobila. Drogu je otkrio policijski pas Duks.

Rezultate provedene istrage u srijedu je na konferenciji za novinare predstavio voditelj Službe organiziranog kriminaliteta PU istarske Valter Gržeta.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kemiijski dodaci Dolaze iz iz podrumskih laboratorija, a mladi završavaju na psihijatriji zbog paranoje i halucinacija: Samo jedan ovakav joint može i ubiti Zapljena u Rovinju - 1 Proizvodio i preprodavao Najveća zaplijena droge u Istri ove godine: Policija kod 51-godišnjeg muškarca pronašla više od 10 kilograma raznih supstanci

Kako je rekao, temeljem prikupljenih operativnih saznanja policajci su u ponedjeljak oko 22,40 sati na čvoru Lupoglav na Istarskom ipsilonu zaustavili automobil Ford B-max, sisačke registarske oznake, kojim je upravljao 21-godišnjak.

Budući da su policajci posumnjali da bi se u automobilu mogla nalaziti droga, angažirali su službenog psa za detekciju droge Duksa koji je pozitivno reagirao na prostor prtljažnika.

Temeljem sudskog naloga, policajci su obavili pretragu vozila te su na stražnjem sjedištu i prtljažniku pronašli torbe u kojima se nalazilo više paketa s više od 50 kilograma droge marihuane.

Droga je bila namijenjena preprodaji, a njezina vrijednost na ilegalnom tržištu procjenjuje se na više od 700 tisuća kuna.

Pronađena droga je oduzeta te će se dostaviti na vještačenje u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić", a osumnjičeni je u utorak u večernjim satima priveden uz kaznenu prijavu.

Inače, Duks, njemački kratkodlaki ptičar stupio je na "dužnost" prije pet mjeseci, a ovo je šesta veća zapljena droge kojoj je bitno pridonio.

Tom je prilikom još jednom pokazao koliko je uspješan u svom poslu, a da je značaj službenih pasa u otkrivanju i sprječavanju zlouporabe opojnih droga te drugih protupravnih ponašanja – nemjerljiv.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene