Provedena je istraga nad 21-godišnjim mladićem kojega su policajci uhvatili s 50 kilograma marihuane u prtljažniku automobila. Drogu je otkrio policijski pas Duks.

Galerija


Rezultate provedene istrage u srijedu je na konferenciji za novinare predstavio voditelj Službe organiziranog kriminaliteta PU istarske Valter Gržeta.

Vezani članci Pas Kastro riječkoj policiji pomogao u zapljeni droge - 3 Riječka policija predstavila novog kolegu: "Kastro je u policiji ono što je Messi u nogometu" Zapljena droge u Srbiji (Foto:Carina Republike Srbije) - 1 Rekordna zapljena u Srbiji: Policija na granici s Bugarskom pronašla 1,4 tone marihuane

Kako je rekao, temeljem prikupljenih operativnih saznanja policajci su u ponedjeljak oko 22,40 sati na čvoru Lupoglav na Istarskom ipsilonu zaustavili automobil Ford B-max, sisačke registarske oznake, kojim je upravljao 21-godišnjak.

Budući da su policajci posumnjali da bi se u automobilu mogla nalaziti droga, angažirali su službenog psa za detekciju droge Duksa koji je pozitivno reagirao na prostor prtljažnika.

Temeljem sudskog naloga, policajci su obavili pretragu vozila te su na stražnjem sjedištu i prtljažniku pronašli torbe u kojima se nalazilo više paketa s više od 50 kilograma droge marihuane.

Droga je bila namijenjena preprodaji, a njezina vrijednost na ilegalnom tržištu procjenjuje se na više od 700 tisuća kuna.

Pronađena droga je oduzeta te će se dostaviti na vještačenje u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić", a osumnjičeni je u utorak u večernjim satima priveden uz kaznenu prijavu.

Inače, Duks, njemački kratkodlaki ptičar stupio je na "dužnost" prije pet mjeseci, a ovo je šesta veća zapljena droge kojoj je bitno pridonio.

Tom je prilikom još jednom pokazao koliko je uspješan u svom poslu, a da je značaj službenih pasa u otkrivanju i sprječavanju zlouporabe opojnih droga te drugih protupravnih ponašanja – nemjerljiv.