Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zgrada ima video nadzor pa će snimke pomoći da se utvrdi je li u zgradu ulazio netko 'nepozvan'.


Dvojici mladih Puljana prisebnost i spretnost pomogli su da se bez ozljeda izvuku iz dizala u zgradi u Ulici kamenjak 3 na Verudi koje je u nedjelju u noći, oko 1.20 sati, zahvatio požar.

Vezani članci Radovi na probijanju druge cijevi tunela Učka Počeli radovi na probijanju druge cijevi tunela Učka: "Vozit ćemo se ovim pravcem za 4 godine" Policija, ilustracija Nesebična gesta: Pošteni nalaznik vratio oko deset tisuća kuna, policija pronašla vlasnicu

>> VIDEO U neboder visok 47 katova zaboravili ugraditi lift

Mladići su bili u dizalu na prvom katu kad je odnekud počelo 'dimiti, a potom je i planulo. Uspjeli su brzo iskočiti, zgrabili aparat za gašenje i počeli gasiti vatru, a uto su stigli i vatrogasci koji su požar koji je već zahvatio cijelo dizalo ugasili.

Mladići su, ispričali su još ne vjerujući što im se dogodilo, tek nakon što su iskočili iz lifta i vidjeli kako se vatra brzo širi, shvatili da su bili u opasnoj situaciji. Prema prvim informacijama došlo je do zapaljenja instalacija dizala, no da li je tehnički kvar ili nesmotrena, a moguće i namjerna ljudska radnja , uzrok požara znat će se nakon što bude završen očevid.

Zasad je poznato da je vatra krenula od stropa i proširila se na cijelo dizalo. Zgrada inače ima video nadzor pa će snimke pomoći da se utvrdi je li u zgradu ulazio netko 'nepozvan'. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook