Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

30-godišnji poštar prisvojio si je 30.000 kuna tuđih mirovina, a neisplatu je 'opravdao' kišom koja je smočila novčanice.


Poštar u selima Vrsi, Poljice i Briševo kod Zadra na adresu tamošnjih 13 umirovljenika nije donio mirovine za mjesec veljaču pravdajući to navodno tvrdnjom da je novac za mirovine smočila kiša. Kada novac, a riječ je o 30.000 kuna, nije stigao ni danima poslije, član obitelji jednog od umirovljenika je poštarevu priču otišao provjeriti u mjesni poštanski ured i otkrio poštarevu laž.

Vezani članci U hrvatskim općinama kradu i mrtvi! - 1 Bizarne krađe iz općinskih blagajni: Milijuni se prebacuju na privatne račune, novac se iznosi u vrećama, a na kraju su za sve krivi - mrtvi! Bizarna krađa u Općini Pribislavec Bizarna krađa iz blagajne Općine Pribislavec: Nakon smrti računovotkinje otkriveno da nedostaje gotovo 7 milijuna kuna, slučaj komentirao i ministar Marić

Obaviještena je centrala Pošte, a poštar je, kako doznajemo, dobio otkaz. U zadarskoj policiji su nam potvrdili da su pronevjeru novca prijavili baš poštarevi poslodavci. Slijedi mu kaznena prijava, a novac je prisvojio zbog 'financijskih problema'. Pošta je umirovljenicima nakon otkrića pronevjere isplatila mirovine. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook