Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraga u Varaždinu

Majka optužuje policiju da su joj istukli sina (17): "Zatekla sam ga u lisicama, pretučenog na mrtvo ime i bez zuba"

Policija, arhiva (Foto: Pixell)
Policija, arhiva (Foto: Pixell) Foto: Pixell
Majka 17-godišnjaka s varaždinskog područja tvrdi da ga je pretukla policija kada je došao prijaviti napad.

"Dijete nam je pretučeno na mrtvo ime, izbijen mu je i zub i ima niz drugih ozljeda, osobito po glavi", izjavila je majka 17-godišnjaka iz Svibovca, koja je otišla na varaždinsku policiju da bi utvrdila što se točno dogodilo.

Pročitajte i ovo Nestala djevojčica Danka ugrožavanje istrage MUP se oglasio o nestanku male Danke, uputio važan apel Prometni policajci lažno izdavali kazne za prekršaje Podignuta prijava Kakva akcija! Dvojica policajaca vozačici USKOK-ova auta pokušali naplatiti nepostojeći prekršaj

U subotu navečer njezin je sin s prijateljima bio u jednom od varaždinskih kafića.

"Netko ih je u jednom trenutku napao i baš je moj sin otišao sve prijaviti na policiju. I sve je bilo u redu jer su vidjeli da je dijete trijezno i da nije bilo krivo, već je napadnut od huligana, što je stavljeno u zapisnik. Nakon toga policija me tijekom noći obavijestila da dođem po njega, naglašavajući da je sve u redu. Međutim, kada sam došla po sina, zatekla sam ga u lisicama, pretučenog na mrtvo ime. Krv je bacao van, pa je intervenirala i Hitna pomoć", rekla je za Varaždinske vijesti majka, koja sumnja da je sin ozljede zadobio (i) u policijskoj postaji.

Naime, sin joj je rekao kako je u policijsku postaju došao neozlijeđen.

U policiji su potvrdili da je 17-godišnjak prijavio napad, ali da je nakon toga počeo vrijeđati policijske službenike.

Varaždinska policija: Nismo ozlijedili 17-godišnjaka

Iz Policijske uprave varaždinske u ponedjeljak su opovrgnuli informacije da je 17-godišnjak, koji je priveden zbog narušavanja javnog reda i mira, ozlijeđen u policijskom postupanju.

Iz varaždinske policije ističu kako su sa 17-godišnjakom obavili obavijesne razgovore vezano uz narušavanje javnog reda i mira u kojima je sudjelovao.

"Sve radnje koje je policija poduzimala prema maloljetniku provedene su sukladno važećim propisima i uz nazočnost svih osoba koje zakon uvjetuje kad je u pitanju postupanje prema maloljetnoj osobi", navode iz policije.

Tvrde da 17-godišnjak tijekom policijskog postupanja ni na koji način nije ozlijeđen što, kažu, potvrđuje i medicinska dokumentacija liječničke ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Varaždinske županije, koja je u dva navrata pozivana u Policijsku postaju Varaždin, jer su prema maloljetniku uporabljena sredstva prisile.

"Nadležne službe za zakonitost postupanja utvrdile su da su sredstva prisile uporabljena zakonito i opravdano te da nije bilo propusta u postupanju policijskih službenika, što je potvrđeno i uvidom u video nadzor prostorije u kojoj su sredstva prisile uporabljena, kao i drugih prostorija u kojima je 17-godišnjak boravio u Policijskoj postaji Varaždin", naglašavaju iz varaždinske policije.

Zaključuju kako je u tijeku provođenje izvida zbog utvrđivanja svih okolnosti vezanih uz kaznena djela prijetnje, prisile prema službenoj osobi i drugih kaznenih djela za koje postoji sumnja da su počinjena na štetu policijskih službenika. (N.C./Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene