Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zatražen istražni zatvor

Dolijali krijumčari: USKOK istražuje šestero Hrvata zbog nedozvoljene izrade oružja i eksploziva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
USKOK je otvorio istragu protiv šestorice Hrvata koje se sumnjiči za zločinačko udruženje i nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavu oružja i eksplozivnih tvari u sastavu zločinačkog udruženja.

Priopćenje USKOK-a donosimo u nastavku:

Pročitajte i ovo Ilustracija Osmero u istražnom zatvoru Uskok objavio kako su dvije skupine uvozile luksuzne aute i varale na porezu: Državu ukupno oštetili za najmanje milijun eura Policija - 1 Policija na terenu Akcija USKOK-a: U tijeku uhićenja i pretresi na području Zagreba, oglasio se Božinović

Osnovano se sumnja da je I. okr., od siječnja do lipnja 2018. godine, na području Hrvatske, Slovenije, Italije i Španjolske, u zajedničko djelovanje povezao ostale okrivljenike radi pribavljanja nepripadne imovinske koristi nabavom i prodajom većih količina vatrenog oružja i streljiva kupcima u zemljama članicama Europske unije.

U cilju realizacije navedenog, II., III. i IV. okr. su nabavljali veće količine vatrenog oružja i streljiva, dio kojega je II. okr. držao kod sebe u Zagrebu, a dio je predavao na čuvanje VI. okrivljenom. Zatim je II. okr., po uputama I. okr., od VI. okr. preuzimao vatreno oružje i streljivo koje je potom prevozio na području Zagreba i predavao ga III., IV. i V. okr. koji su ga prodavali kupcima na području Hrvatske. Osim navedenog, I. okr. organizator zločinačkog udruženja je, radi prodaje vatrenog oružja i streljiva, u više navrata odlazio na područje drugih europskih država, gdje je stupao u kontakt s kupcima oružja i dogovarao uvjete prodaje, nakon čega je II. okr., po njegovim uputama, oružje i streljivo prevozio u Sloveniju odakle je organizirano njegovo daljnje prevoženje u druge zemlje Europske unije na način da su nabavljali vozila i pronalazili osobe koje će prevoziti vatreno oružje i streljivo do kupaca.

USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu predložio određivanje istražnog zatvora protiv svih okrivljenika.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene