Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Uhićeni krijumčari heroina u Čakovcu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Međimurska policija u četvrtak je izvijestila da je nakon dugotrajne i opsežne akcije uhitila trojicu preprodavača najtežih opojnih droga na području međimurske i varaždinske županiji.

- Možemo reći da je uhićena najveća skupina s područja Međimurske županije koja je organizirano preprodavala opojne droge, najčešće heroin, rekao je danas na izvanrednoj konferenciji za novinare Darko Dragičević, voditelj Odsjeka kriminalističke policije PU međimurske.

Pročitajte i ovo Ilustracija selili je u drugu sobu Pacijentica (42) u bolnici se čudno ponašala, pa su pozvali policiju: Dobila je kaznu od 1000 eura Ilustracija preplavio crno tržište Alarm zbog droge jače i od heroina: Ubojita dva do tri miligrama, teško ga je dozirati...

Po njegovim riječima, članovi te skupine od 2002. do ovotjednog uhićenja više su puta bili uhićeni i prijavljivani te osuđivani, neki su odslužili ili čekaju odsluženje zatvorske kazne. U tom razdoblju preprodavali su, kako je rekao, po procjenama policije oko pola kilograma heroina mjesečno, čija je vrijednost oko 150.000 kuna.

Za voditelja te skupine sumnjiči se uhićeni T. S. (32) iz Nedelišća, a uhićena su i dvojica njegovih pomagača, također iz Nedelišća, dok je treći u bijegu.

Pretragom stanova i prostorija kojima se koriste pronađeno je 53,3 grama heroina, 15 tableta heptanona i manja količina marihuane. Veći dio heroina, ukupne težine 47,7 grama, pronađen je kod pomagača D. K. (32) iz Nedelišća, a bio je skriven u jami za stajski gnoj.

Policija je kazneno prijavila sestru i majku prvoosumnjičenog zbog kažnjivog djela prikrivanja jer je u njihovu stanu pronađeno gotovo 75.000 kuna, 11.000 eura i 10.000 slovenskih tolara za koje se opravdano sumnja da su dio novca od preprodaje droge.

Čakovečka policija jučer je obavila premetačinu doma i drugih prostorija jednoga 21-godišnjaka iz Belice. U policiji, međutim, kažu da taj slučaj nema veze s heroinskom skupinom.

Pomoćnik načelnika čakovečke Policijske postaje Zlatko Baranašić je rekao da je pronađeno i oduzeto 50 stabljika indijske konoplje, veličine od 50 do čak 480 centimetara. Mladić je kazneno prijavljen Županijskom državnom odvjetništvu u Čakovcu i prekršajnom sucu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene