Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog prijetnji nevjenčanoj supruzi jer ga je s njihovo dvoje djece napustila, uhićen je zagrebački policajac, od ranije poznat po nasilju u obitelji.


Policajac Stipo A. lani je kazneno prijavljen zbog nasilja u obitelji te je suspendiran, no vraćen je na posao nakon što je državno odvjetništvo odbacilo prijavu protiv njega.

Vezani članci Nasilje nad ženama i dalje ogroman problem - 5 Ispovijest žrtve obiteljskog nasilja: "Svaki dan trpim psihičko zlostavljanje, psovke, vrijeđanje, nasrtanje, nazivanje svakakvim imenima" Slika nije dostupna Prijetio supruzi da će učenicima pokazati snimke spolnog odnosa

Krajem rujna ove godine 36-godišnji policajac je zbog nasilja u obitelji prekršajno obrađen i kažnjen kratkotrajnom zatvorskom kaznom, a po izlasku iz zatvora njegove kolege su nad njim provele kriminalističku obradu zbog prijetnji.

Naime, utvrđeno je da je osumnjičeni prijetio supruzi jer mu je
priopćila da ga napušta zajedno s njihove dvije kćerke u dobi od tri i četiri godine. Kada se to i dogodilo nasilni policajac je i nastavio s telefonskim prijetnjama.

U policiji kažu da je njihov kolega pred djecom nevjenčanu suprugu vrijeđao, omalovažavao i fizički napadao od 2002.

Osumnjičeni je priveden istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu.