U Hrvatsku stiže hladni val. Nakon iznadprosječno toplih i kišovitih dana u prvom dijelu tjedna, od četvrtka slijedi nekoliko dana vrlo hladnog vremena, upozorava Državni hidrometeorološki zavod.

Galerija


U četvrtak će, ističu iz DHMZ-a, zahladnjeti doslovno preko noći te će do kraja tjedna biti zamjetno hladnije od prosjeka, na Jadranu s jakom i olujnom burom. Temperatura će se, upozoravaju, sniziti za 10 do 15 stupnjeva, a hladni val zahvatit će i Jadran.

Vezani članci Sunčano vrijeme, ilustracija Ljeto se ne predaje! Idealno je za kupanje, a temperature idu i do 30 stupnjeva, provjerite kad nam stiže promjena Plaža, ilustracija Ljeto u rujnu: Meteorolozi imaju dobre vijesti za one kojima nikad dosta sunca

"Iako tako hladno vrijeme u kopnenim krajevima nije u veljači rijetkost, na Jadranu jest, pa je stoga i utjecaj hladnoće zamjetno veći, posebice kada puše bura.

Savjetuje se stoga u negrijanim prostorima osigurati zagrijavanje ili ispustiti vodu iz vodovodnih instalacija da uslijed eventualnog smrzavanja ne bi došlo do pucanja cijevi. Agrometeorolozi pak savjetuju neophodnu zaštitu bilja od hladnoće, osobito onih kod kojih je krenula vegetacija zbog topline iz prethodnog razdoblja", stoji u priopćenju DHMZ-a.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr