Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na moru u blizini Opatije došlo je do sudara glisera i brodice u kojem je jedna osoba upala u more i za njom se još traga.


Dojavu o nesreći policija je dobila sinoć oko 22.40. U uvali Preluk između Opatije i Rijeke sudarili su se drvena ribarska brodica i gliser.

Vezani članci Larsen je navodno u trenutku nesreće koristio mobitel (FOTO: YouTube/Screenshot) Pričao je na mobitel? Gliserom je ribičima pri golemoj brzini pregazio čamac, spasili su se skokom u zadnji čas Slika nije dostupna Gliser udario u hridi kod Pakoštana, djevojčica teže ozlijeđena

U brodici su bila četiri ribara od kojih je jedan upao u more i za njim se traga dok je još jedan ozlijeđen i prebačen u bolnicu. Druga dva ribara su prošla bez ozljeda kao i vozač glisera.

Kako doznajemo od primorsko goranske policije, tijekom noći se tragalo za nestalim ribarom, a potraga se nastavila i jutros. Također, u tijeku je i očevid koji će pomoći u razotkrivanju detalja nesreće. Gliserom je upravljao 35-godišnjak iz Matulja, a na drvenj brodici su bile četiri osobe, starosti od 24 do 29 godina.

U more je pao 28-godišnjak s područja Dobrinja na Krku i za njim se intenzivno traga. U potragu su uključena plovila Postaje pomorske policije Rijeka i Lučke kapetanije iz Rijeke.

U sudaru je ozlijeđen 28-godišnjak s područja Viškova te je prevezen u KBC Rijeka. Iz Jedinice intenzivnog liječenja riječkoga KBC se doznaje da je zadobio višestruke ozljede tijela, a dijagnostika je još u tijeku. Pri svijesti je i stanje mu je relativno stabilno. Policija u suradnji s Lučkom kapetanijom utvrđuje sve okolnosti nesreće.