Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nisu mu mogli pomoći

Tragedija u NP-u Paklenica: Penjač poginuo nakon što mu je kamen pao na uže i presjekao ga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Nacionalnom parku Paklenica u četvrtak ujutro preminuo je strani državljanin nakon što je na njegovo uže pao kamen te izazvao pucanje užeta.

U četvrtak u 11:05 došla je dojava o padu penjača s kuka Manite Peći. Odmah je zemaljskim putem upućeno je 36 pripadnika iz 12 Stanica HGSS-a i jedan pripadnih GSS-a BiH. U pripravnosti je bio helikopter HRZ-a s letačima spašavateljima, objavio je HGSS.

Pročitajte i ovo Porod na Paklenici - 2 Porod na 400 m visine Djevojka koja je rodila na Paklenici još uvijek u šoku: "Prošlo je kao da je dijete rođeno u bolnici, a ne na planini" Mario Golem i Siniša Atlija IZVANREDNO STANJE Japankom na liticu - zabluda ili mit? HGSS ima što reći na tu temu, a nekima se možda neće svidjeti

Trenutačno se u NP-u Paklenica održava tečaj ljetnih tehnika spašavanja, koji je jedan od tri temeljna tečaja HGSS-a, te su odmah po dojavi svi sudionici tečaja i njihovi istruktori poslani na teren.

Prilikom dolaska na mjesto nesreće tim je utvrdio kako je uslijed zadobivenih ozljeda nesretni penjač (strani državljanin) preminuo. Uzrok je pada oštećeno uže. Naime, na uže je pao kamen i oštetio ga te je došlo do pucanja, stoji u objavi HGSS-a.

Akcija je završila u 16:40 predajom tijela penjača nadležnim službama.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene