Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Plovio kroz kupališni pojas

Glisirao uz obalu: Motornom brodicom naletio na 28-godišnju kupačicu kod Malinske

Potonula je jahta koja se zapalila u Hvarskom arhipelagu (Foto: Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture)
Gori jahta (Foto: Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture) Foto: Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture
Na obali, u blizini Malinske, smrtno je stradala 28-godišnja Austrijanka. Do nesreće je došlo kada ju je udarila motorna brodica tijekom plovidbe.

Oko 16 sati u kupališnom pojasu, ispred mjesnog hotela u Malinskoj, voditelj motorne sportsko – rekreativne brodice naletio je na 28-godišnju kupačicu. Djevojka je od zadobivenih ozlijeda preminula u bolnici.

Počinitelj ove teške pomorske nesreće je državljanin Republike Hrvatske, koji je tijekom plovidbe kroz kupališni pojas udario u kupačicu.

Pri tom joj je nanio po život opasne ozljede, od kojih je nedugo potom preminula. Testiranjem na prisutnost alkohola u krvi utvrđeno je da počinitelj nije bio pod utjecajem alkohola.

Pročitajte i ovo Požar u Sukošanu, gori borova šuma (Foto: Čitateljica) Dim se vidi s Ugljana Sukošan: Vatra guta borovu šumu, vatrogascima pomažu i kanaderi

O događaju je obaviješteno Županijsko državno odvjetništvo, a uzimanje izjave od počinitelja, nastavit će se u četvrtak, s obzirom da počinitelj trenutno nije u dostatnom psiho – fizičkom stanju komunicirati izjavu, jednako kao i članovi obitelji poginule djevojke, priopćili su iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Potonuće jahte u Hvarskom arhipelagu

U Hvarskom arhipelagu zapalila se motorna jahta. Strećom, posada je spašena prije havarije pa nema ozlijeđenih. Ova se pomorska nesreća dogodila oko 16:20.

Osigurava se mjesto događaja od mogućeg onečišćenja mora i morskog okoliša pogonskim gorivom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ponovno gorilo Dva air tractora i 29 vatrogasaca borilo se s vatrom kod Vodica: Od početka sezone zračne snage gasile 15 požara

Za sada nije uočeno znatnije onečišćenje mora, a ukoliko se dogodi istjecanje oko 900 litara pogonskog goriva iz brodskih spremnika, na djelovanje su spremni djelatnici specijalizirane tvrtke za sprječavanje i uklanjanje onečišćenja iz mora i morskog okoliša, koji poziciju potonuća osiguravaju u suradnji sa pripadnicima Dobrovoljnog vatrogasnog društva 'Sv. Florijan' iz Kaštela.

Iz MRCC Rijeka o događaju je, uz nadležnu Lučku kapetaniji Split, obaviještena Pomorska policija Split, a potonula jahta ne predstavlja opasnost za druge sudionike u pomorskom prometu, budući da se nalazi na dubini od približno 50 metara.

Potonula je jahta koja se zapalila u Hvarskom arhipelagu (Foto: Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture) Potonula je jahta koja se zapalila u Hvarskom arhipelagu (Foto: Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture) Foto: Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene