Obavijesti Video Pretražite Navigacija
dobio osam šavova

U Baškoj Vodi brutalno prebili mladog Srbina: "Pretukli su me zbog mojih tetovaža, udarali su me sa svih strana"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saša Vukojević, 30-godišnji Srbin iz Austrije jučer je brutalno pretučen u Baškoj Vodi.

Vukojević je oko 19 sati napadnut s leđa dok je supruzi i njihovim dvjema djevojčicama iz fast fooda nosio jelo, a nakon što su ga tri napadača oborila udarcem u potiljak uslijedilo je brutalno cipelarenje, piše Jutarnji list.

Pročitajte i ovo Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji

"Kako sam padao tako sam dobio nogom u lice. Kad sam pao, udarali su sa svih strana, ja sam stavio ruke na lice da se zaštitim i skupio se. Nakon toga su se dali u bijeg. Ja sam vidio samo jednog, imao je crnu majicu i šorc, te crnu šiltericu. Na policiji su mi rekli da su bila trojica, jer su ih toliko vidjeli na nadzornim kamerama susjedne mjenjačnice koja je sve snimila", priča Vukojević dodajući da nitko od njih nije prozborio ni riječ, već su samo udarali i onda pobjegli.

Na usnama je dobio osam šavova, ima tri rasklimana zuba i modrice po cijelom tijelu.

Saša stvarni povod ne zna, jer napadači nisu ništa pričali dok su ga batinali, no ni on ni njegova supruga ne dvoje da je postao meta zbog tetovaža koje ima na tijelu. Na listu desne noge ima tetoviran pravoslavni križ, na lijevom ramenu tetovaže dva najdraža kluba, Werdera iz Bremena i Crvene zvezde iz Beograda, na desnoj ruci svoje ime na ćirilici, a oko vrata je nosio pravoslavni križ.

"Policajac kaže da moj slučaj nije prvi. Svemu je povod neka snimka koja se dijeli po društvenim mrežama na kojoj netko s obilježjima Crvene zvezde mokri po spomeniku poginulim braniteljima u Herceg Bosni, pa onda ti huligani napadaju sve koji imaju takve simbole. Ja ne znam koji bi bio drugi razlog", priča Saša.

U policiji su potvrdili kako su zaprimili dojavu napadu te poručili da je kriminalističko istraživanje u tijeku

Vukojević sa suprugom, Hrvaticom iz Čovića kraj Otočca živi u austrijskom gradiću nedaleko Linza. Prije pet dana stigli su na ljetovanje,a  jučer su ga naprasno prekinuli te se danas vraćaju u Austriju.

"Nikakve međunacionalne razlike nama nisu bile bitne da se zavolimo i oženimo i nikada ja svih ovih godina nisam imao problema, a ljetovali smo u Vodicama, na Viru, na Braču, ma svuda", priča šokirani Vukojević koji je Hrvatsku smatrao drugom domovinom.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene