Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Trojica uhićena zbog šverca Albanaca u Austriju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je istražnom sucu predala trojicu muškaraca osumnjičenih da su osmoricu Albanaca, inače srbijanskih državljana, pokušali prevesti do Austrije.

Trojica uhićenih stari su 32, 44 i 55 godina, a za prijevoz emigranata u Europsku uniju trebali su dobiti po 150 eura, tvrde u policiji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Policija privela 53 ilegalna migranta iz Albanije Slika nije dostupna Četvero Albanaca ilegalno ušlo u RH

Osmorica Albanaca prijevoz su, inače, dogovorili još 18. listopada s nepoznatim muškarcem na Kosovu, a svaki je trebao platiti po 200 eura.

Nakon što su ih nepoznate osobe dovele do Dunava, odnosno hrvatske granice, emigrante je kod Vukovara preuzeo 32-godišnjak. On je, kažu u policiji, nabavio i automobile te Albance prebacio do kuća druge dvojice osumnjičenih.

Potom je kao prethodnica krenuo prema Zagrebu, a nakon što je kod naplatnih kućica u Ivanjoj Reci ugledao policiju dvojici suradnika mobitelom je naredio da emigrante izbace iz automobila i krenu za njim.

No, policija je na istim naplatnim kućicama u njihovim automobilima nešto kasnije pronašla stvari osmorice Albanaca, a dvojicu muškaraca uhitila i odvela u postaju.

Prvoosumnjičenog 32-godišnjaka policija je naknadno uhitila u Vukovaru, a danas je svu trojicu prevela istražnom sucu zagrebačkog Županijskog suda.


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene