Policijski očevid, ilustracija
Policijski očevid, ilustracija Foto: Marko Prpić/PIXSELL

U Puli je ispitan 45-godišnji Talijan koji je mobitelom snimao golu djecu u jednom turističkom naselju u Rovinju. Određen mu je istražni zatvor uz jamčevinu, a na to će reagirati pulsko državno odvjetništvo.


Općinsko državno odvjetništvo u Puli donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv 46-godišnjeg Talijana. On je u subotu u jednom kampu na području Rovinja neovlašteno i kriomice snimao i slikao gola tijela nepoznate djece mlađe od 18 godina te je fotografije i snimke pohranjivao u memoriju mobilnog uređaja.

Vezani članci Krivi smjer, ilustracija Drama na autocesti u Istri: Stariji muškarac (79) vozio u krivom smjeru, skrivio prometnu nesreću pa pobjegao Policija, ilustracija Austrijanac snimao golu djecu u kampu u Rovinju, određen mu istražni zatvor bez mogućnosti jamstva

Sucu istrage Županijskog suda u Puli podnesen je prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Sudac istrage odredio je istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i odredio mogućnost zamjene istražnog zatvora za jamstvo u iznosu od 120.000 kuna.

Istodobno, nije prihvatio prijedlog državnog odvjetništva za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

"Općinsko državno odvjetništvo u Puli podnijet će izvanraspravnom vijeću Županijskog suda u Puli žalbu protiv rješenja zbog neprihvaćanja prijedloga za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i zbog određivanja mogućnosti zamjene istražnog zatvora za jamstvo", priopćeno je iz državnog odvjetništva.

Podsjetimo, u subotu je oko 17:30 policiji dojavljeno da je u turističkom naselju na području Rovinja uočen muškarac koji je mobitelom fotografirao djecu bez odjeće. Policija je utvrdila da je riječ o 46-godišnjem Talijanu te je odmah uhićen.