Svjedočenjem Željka K., koji je kazao da je u dvorištu ubijenih vidio osobu koja građom ne izgleda poput optuženog, u utorak je na Županijskom sudu nastavljeno suđenje Damiru Minkoviću za dvostruko ubojstvo iz koristoljublja.

Galerija


"Nakon što sam ustao, pogledao sam prema kući Minkovićevih te sam spazio nekoga u zelenoj komandosici s kapuljačom preko glave. Nisam vidio odakle je ušao, a pomislio sam kako se radi o Siniši jer je on imao sličnu jaknu. Kako ta osoba nije gledala prema meni, nisam joj mogao vidjeti lice. Nisam siguran je li bila riječ o muškarcu", ispričao je Željko K.

Svjedok je dodao kako je osoba koju je zatekao u dvorištu ubijenih bila jače tjelesne građe od optuženoga, što je u svojem iskazu potvrdila i svjedokova majka Kata K.

Počelo suđenje Damiru Minkoviću (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) - 4 Sumnjiči ga se da je ubio gotovo nepokretnu tetu i njezina posinka na spavanju: Počelo suđenje Damiru Minkoviću

Dovođenje osumnjičenog za dvostruko ubojstvo na Općinski sud u Ilici (Foto: Borna Filic/PIXSELL) Osumnjičeni za dvostruko ubojstvo u Strugama stigao na sud: Nožem prerezao vratove teti i bratiću na spavanju

"Vidjela sam Damira kako odlazi iz kuće oko 20 sati u koju se vraća tri sata kasnije i gasi svjetlo. Ubijena mi nikad nije pričala da je u sukobu sa svojim nećakom niti da joj on prijeti. Ona je legalizirala cijelu kuću dok je Damir bio u zatvoru, ali on i dalje ima svoj dio", ispričala je Kata K.

Damir Minković optužen je da je u noći na 24. studenog prošle godine u kući na zagrebačkim Strugama zaklao svoju teško pokretnu strinu Mariju Minković i njezina posinka Sinišu Minkovića. Nju je četiri puta zarezao po vratu, a njega tri.

Potom je, stoji u optužnici, ispremetao stan u potrazi za novcem. Budući da novac nije našao u ladicama, iz strininog novčanika je uzeo neutvrđen iznos. Potom je otputovao u Beograd kod djevojke, ali je nakon nekoliko dana kasnije uhićen pri povratku iz Srbije. (Hina)

Ništa od izručenja? Tužiteljstvo BiH dijeli stav obrane, nisu ispunjeni uvjeti da Zdravko Mamić bude izručen Hrvatskoj