Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubio ih zbog novca?

Sumnjiči ga se da je ubio gotovo nepokretnu tetu i njezina posinka na spavanju: Počelo suđenje Damiru Minkoviću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Damir Minković osumnjičen je da je u noći na 24. studenoga 2018. ušao u obiteljsku kuću u Strugama u Zagrebu.

Vlastitu tetu Maricu (76) i njezina posinka Sinišu (50) navodno je zaklao na spavanju. Nožem im je prerezao vrat, a zatim je otputovao iz Hrvatske.

Pročitajte i ovo David Komšić (Foto: Pixell) NAKON PRESUDE DAVIDU KOMŠIĆU Je li se tragedija mogla spriječiti? "Sustav može sada pričati i kajati se i što god, ali gotovo je, nje više nema, ni njezine nerođene bebe..." Slika nije dostupna Predan pritvorskom nadzorniku Protiv Tina Šunjerge podnesena kaznena prijava za okrutno ubojstvo roditelja

Uhitili su ga na graničnom prijelazu Bajakovo na putu iz Beograda.

Prema optužbi, Damir, koji je živio u susjednom stanu, zaklao ih je nožem zbog novca. Riječ je o dvostrukom ubojstvu koje je šokiralo javnost jer je ubijena 77-godišnja strina bila gotovo nepokretna, a njezin 50-godišnji posinak Siniša osoba s posebnim potrebama. Majka i sin pronađeni su 24. studenog prošle godine ujutro u svojim sobama u kući na Strugama, pisao je Jutarnji list, kojem je Minković rekao da je nevin. 

"U šoku sam zbog svega. Posvuda se u medijima piše da sam osumnjičen za ubojstvo. Nisam kriv. Tetu sam zadnji put vidio prije nekoliko dana, kad sam otišao k njoj po stare novine da naložim peć. Tog 24. studenoga oko 7 sati otišao sam od kuće jer mi je u 8:10 s autobusnog kolodvora polazio autobus. Bilo je to vikend-putovanje koje sam planirao još u Njemačkoj. Ne mogu vjerovati da sam opet osumnjičen, i to za nešto što nisam napravio. Strah me je da je to što se tamo dogodilo zapravo bilo namijenjeno meni zbog moje prošlosti. S tetom Maricom bio sam u dobrim odnosima. Da, znao sam od nje posuditi novac, nikad više od 50-ak kuna", poručio je tada Minković iz Beograda Jutarnjem

Dok je on bio u inozemstvu, policija je u jednom kontejneru našla nož na kojem je bilo krvi obiju žrtava. Minkovića je susjeda vidjela kako u kontejner baca neki zamotuljak. Nakon toga je sjeo preko puta nje u ZET-ov autobus. Tresao se i imao je zakrvavljene oči. Policija je pokupila sve kontejnere s tog stajališta. U jednom su našli okrvavljeni rambo nož s kakvim se Minković često slikao za Facebook.

Kap krvi nesretne Marice našli su i u stanu osumnjičenog. 

Prema iskazima niza svjedoka, Minković je neposredno prije puta u Beograd na više strana žicao novac za provod s djevojkom koja mu se jako sviđala, a čak je razmišljao i o uzimanju zajma. Ladica u kojoj je Marija Minković držala novac iščupana je iz ležišta, a to je, de facto, bio jedini dio stana po kojem je ubojica nešto tražio. Međutim, u ladici pokraj te bilo je 6000 kuna koje ubojica nije našao, pisao je Jutarnji.

Od trenutka kada je uhićen Minković se brani šutnjom.

Damir Minković otprije je poznat policiji i sudstvu zbog pljačke zlatnine vrijedne tri milijuna kuna iz zagrebačke poslovnice Zlatarne Celje, koju je počinio 2010. s još trojicom muškaraca. Za to je odlužio šestogodišnju zatvorsku kaznu, pišu 24sata. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene