Automobil stranih registracija sinoć je sletio s autoceste A3 kod odmorišta Križ. U automobilu je bilo troje ljudi. Jedan od putnika u vozilu preminuo je u bolnici.

Galerija


U četvrtak oko 19.40 sati, 39-godišnja strana državljanka upravljala je osobnim automobilom marke Citroen stranih tablica, a kretala se desnom prometnom trakom južnog kolnika autoceste A3 u smjeru istoka.

Vezani članci Nesreća na Zagrebačkoj aveniji, preminuli motorist i biciklist Snimka sve otkrila: Policija objavila tko je kriv za stravičnu nesreću u kojoj su poginuli motorist i biciklist Na Trgu bana Jelačića na čovjeka pao dio konstrukcije sa zgrade Muškarca na kojeg je jutros pala željezna konstrukcija nekoliko centimetara dijelilo je od smrti: "Slomljena je kost desnog ramena"

Dolaskom do 71. kilometra, u zanošenju je skrenula udesno u smjeru jugoistoka preko prometne trake za zaustavljanje vozila u nuždi, preko koje je sletjela na mekani teren s južne strane kolnika.

Prednjim dijelom vozila je naletjela na zaštitnu ogradu, pod koju se automobil podvukao i nastavio zanositi po mekom terenu ispod ograde u smjeru istoka. Dolaskom do mosta odvodnog kanala, lijevim bočnim dijelom automobil je naletio na jugozapadni dio betonskog mosta i metalnu ogradu mosta, a potom i na zaštitnu žičanu ogradu, s južne strane kolnika.

U prometnoj nesreći teško su ozlijeđeni putnik iz vozila, 35-godišnji strani državljanin, a liječnička pomoć pružena mu je u KB Dubrava, 39-godišnja vozačica kojoj je liječnička pomoć pružena u KBC Zagreb te drugi 35-godišnji putnik iz vozila, također strani državljanin, a liječnička pomoć pružena mu je u OB Ivo Pedišić – Sisak.

Oko 22 sata teško ozlijeđeni 35-godišnji putnik iz vozila preminuo je u KB Dubrava, navela je PU zagrebačka u priopćenju.