Splitska policija u popodnevnim satima u srijedu uhitila je Nikolu Gusića Janjića (24), koji je osumnjičen da je ubodom nožem u srce usmrtio Ivana Matu Blaževića još 11. kolovoza.


"20. rujna 2017. policijski službenici PU splitsko-dalmatinske uhitili su 24-godišnjeg hrvatskog državljanina kojeg se sumnjiči za počinjene kaznenog djela ubojstva 23-godišnjeg Ivana Blaževića. Ubojstvo je počinjeno 11. kolovoza 2017. u Stobreču.

Od počinjenja kaznenog djela osumnjičeni se nalazio u bijegu, a danas, oko 15:25 sati je uhićen na području Splita i priveden u II. Policijsku postaju Split. Oko 17 sati 24-godišnjak je predan u Zatvor u Splitu", stoji u priopćenju PU splitsko-dalmatinske.

Podsjetimo, policija Gusića Janjića sumnjiči da se 11. kolovoza u 4:15 sati sukobio s Ivanom Matom Blaževićem iz Splita u kafiću na ulazu u Stobreč. Blažević je usmrćen ubodom u srce, a na tijelu je imao još jednu reznu ranu na slabinama.

Blažević je nakon napada bio prebačen u bolnicu, no liječnici mu nisu mogli pomoći i umro je od posljedica oljeda u bolnici.

Blažević je inače bio poznati član navijačke skupine Torcida, a nedugo prije ubojstva nepravomoćno je osuđen zbog sudjelovanja u napadu na nogometnog suca Brunu Marića.