Policija je u četvrtak ujutro oko 7:45 zaprimila dojavu da je došlo do eksplozije u ugostiteljskom objektu u Ulici Sv. Mihaela u Umagu.

Galerija


Snažna eksplozija odjeknula je Umagom. Raznesen je ugostiteljski objekt u Ulici Sv. Mihaela.

Vezani članci Očevid, ilustracija (Foto: Pixsell,Hrvoje Jelavic) Prometna nesreća u Istri: U sudaru teretnog vozila i automobila ozlijeđene tri osobe Policija, ilustracija (Foto: Pixsell,Ivo Cagalj) Tinejdžeri u Puli automobilom sletjeli s ceste i udarili u drvo, poginuo maloljetnik

Od eksplozije su oštećeni prozori i vrata na samom ugostiteljskom objektu i okolnim objektima. U eksploziji nije nitko ozlijeđen.

Na teren su izašli i vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Umag. Na intervenciju je upućeno šest vatrogasaca s trima vozilima.

"Dolaskom na mjesto događaja zatekli smo potpuno devastiran lokal. Pretpostavka je da je došlo do eksplozije plinske smjese. Očevidom koji je još u tijeku utvrdit će se pravi razlog. Srećom, nije došlo do požara i još je veća sreća što nitko nije stradao", objavili su na Facebooku.

Materijalna šteta tek će biti procijenjena. Osim inventara restorana, od siline eksplozije popucala su i stakla na susjednim privatnim stanovima.

Policijskim očevidom bit će utvrđen uzrok eksplozije u restoranu.