Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Polančec je optimist

Slučaj Spice: USKOK-u tri tjedna za očitovanje o prijedlozima obrana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obrane bivšeg potpredsjednika Vlade Damir Polančeca i sedmorice suoptuženih u aferi Spice predložile su danas svoje dokazne prijedloge na koje se USKOK mora očitovati u iduća tri tjedna, nakon čega bi sudsko vijeće zagrebačkog Županijskog suda trebalo odlučiti koje će dokaze provesti na suđenju i kada će suđenje početi.

Nakon dvoiposatnog pripremnog ročišta zatvorenog za javnost Polančecov branitelj Anto Nobilo novinarima je ispred suda izjavio da su za njega prihvatljivi svi dokazi koje USKOK početkom travnja predložio na 141 stranici.

'Za nas su svi njihovi prijedlozi prihvatljivi jer smatramo da su oslobađajući za bivšeg potpredsjednika Vlade', izjavio je Nobilo. 'Što prije počne suđenje prije će i završiti, a time će prije prestati i ova agonije' kazao je Polančec, dodavši da je optimist.

Branitelj optuženog vlasnika i direktora splitske tvrtke SMS Srđana Mladinića odvjetnik Veljko Miljević kazao je kako se obrana očitovala o USKOK-ovim prijedlozima te da je došlo do 'neočekivane situacije' da je za obranu prihvatljivo '70 posto prijedloga USKOK-a'.

'Jedino što nismo podržali je njihov prijedlog da se na suđenju čitaju zapisnici ispitivanje svjedoka u dosadašnjem postupku' kazao je Miljević pojasnivši da obrana predlaže izravno saslušanje svjedoka u sudnici.

Podsjetio je da USKOK predlaže saslušanje 115 svjedoka, a da je obrana danas predložila saslušanje više od 60 svjedoka koje su samostalno ispitali tijekom tzv. odvjetničke istrage. Obrane, među ostalim, za svjedoka predlažu i bivšeg premijera Ivu Sanadera.

USKOK-ova tužiteljica Tamara Laptoš izjavila je da je dobila tri tjedna za očitovanje o prijedlozima obrana osmorice optuženih koje se tereti da su oštetili koprivničku prehrambenu tvrtku Podravka za 400 milijuna kuna.

Iduća pripravno ročište sudac Siniša Pleše zakazao je za 23, 24. i 25. svibnja kada se očekuje konačna odluka koji će se sve dokazi provesti na suđenju Polančecu, Mladiniću, bivšim čelnicima Podravke Darku Marincu, Zdravku Šestaku, Josipu Pavloviću i Saši Romcu, suvlasniku varažinske Fima grupe Milanu Horvatu i odvjetniku Zoranu Markoviću. Njih se tereti da su se udružili kako bi novcem Podravke kupili većinski udio te tvrtke.

Obrane tvrde da su optuženi zapravo spriječili 'neprijateljsko preuzimanje' koprivničke tvrtke.

Pročitajte i ovo Ilustracija U više država Trojica Hrvata prošvercala stotine kilograma droge po Europi, USKOK otkrio kako su to učinili Ilustracija Istraga Akcija USKOK-a u Splitu, pod istragom tri osobe

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene