Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svjedočenje policajca

Slučaj Pukanić: 'Mafalani ne govori istinu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U nastavku suđenja Sretenu Jociću i drugima u Beogradu za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića svjedočio je policajac.

'Amira Mafalanija nisam doživljavao kao osobu koja bi bilo što mogla imati s tako ozbiljnim kaznenim djelom. O onome što mi je rekao nisam obavijestio nikoga jer je njegova informacija bila uopćena i nedostatna. Sve to nije mi davalo dovoljno materijala da tu informaciju tretiram kao operativnu informaciju koja bi se trebala dalje analizirati te po kojoj bi se trebalo dalje postupati', kazao je Nenad Šipušić, zagrebački policajac, koji je prošli tjedan videovezom iz velike sudnice zagrebačkog Županijskog suda svjedočio u nastavku suđenja Sretenu Jociću, Željku Milovanoviću i Milenku Kuzmanoviću.

Pročitajte i ovo Ilustracija Suđenje Mormonski par ubio dvoje djece i ženu: Mališane su nazivali zombijima, vjerovali u sudnji dan - "Nezgodne smrti se događaju" Privođenje: Ivica Pavlačić - Para Nepravomoćna presuda Dobio 19 godina zbog ubojstva na Lemić Brdu: "Bili ste ljuti na njihove braniteljske mirovine? Možda vam se i od alkohola o pomutio um"

Spomenutoj se trojici zbog ubojstva Ive Pukanića i Nike Franjića u listopadu 2008. sudi na Specijalnom sudu u Beogradu.

'Sprema nešto veliko, neko ubojstvo...'

Šipušić, koji je svojim svjedočenjem na zagrebačkom djelu suđenja u studenom 2010. izazvao konsternaciju, jer je posvjedočio kako mu je Mafalani prije ubojstva kazao da se 'sprema nešto veliko, neko ubojstvo...', a on to nikome nije prijavio niti je po toj informaciji postupio, iskazivao je manje-više kao što je iskazivao i u Zagrebu.

Kazao je tako da je nakon Pukanićeva ubojstva nazvao Mafalanija te ga pitao je li to taj događaj o kojem mu je govorio. Mafalani mu je, kazao je Šipušić, to zanijekao. Šipušić je, a nakon što mu je predočen Mafalanijev iskaz, u kojem je ovaj kazao da je kazao Šipušiću da je Robert Matanić organizator ubojstva, samo kratko kazao: 'To nije istina. Mafalani ne govori istinu, jer da je to bilo tako', sigurno bih reagirao.

Nastavak suđenja u listopadu

Inače, nakon svjedočenja u Zagrebu protiv Šipušića je pokrenut disciplinski postupak, no, koliko je javnosti poznato, nakon te istrage on nije bio suspendiran.

Prije njega je svjedočio Zvonimir Zebec, bivši odvjetnik Roberta Matanića, koji je na većinu postavljenih pitanja o svojim razgovorima s Matanićem odgovarao da o tome ne može govoriti jer mu klijent za to nije dao dozvolu. Suđenje se nastavlja u listopadu, kada bi trebao svjedočiti Tihomir Kralj. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene