Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zanijekali primanje mita

Slučaj Dubai: Markač i Sičaja odbacili optužbu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojica službenika Ministarstva financija, poreznik Zdravko Markač i financijski inspektor Željko Sičaja, odbacili su danas u svojoj obrani pred zagrebačkim Županijskim sudom optužbe USKOK-a da su primili mito u tzv. slučaju Dubai.

Pročitajte i ovo Dragan Kovačević - 2 On najavio kaznenu prijavu USKOK podigao optužnicu protiv Dragana Kovačevića: Za mito uzimao skupa odijela Što je korupcija? - 4 Rak-rana društva Građani na internetu mogu prijaviti korupciju, ali ne anonimno: "Svatko je to radio - to je normalno"

USKOK u optužnici tvrdi da je Sičaja preko Ranka Vukoje iz zagrebačke Porezne uprave od Markača tražio da pogoduje tvrtkama u vlasništvu Denisa Dorčića, koji je kasnije postao pouzdanik tužiteljstva. Vukoja je priznao primanje 35.000 eura mita dok su Markač i Sičaj odbacili sve optužbe. 'Tu se ne radi o mitu već mi je Vukoja, s kojim sam dugogodišnji prijatelj, posudio novac koji je njemu vratio Dorčić. Radilo se o 35.000 eura', ispričao je Markač svoju verziju događaja sudskom vijeću pod predsjedanjem suca Ivana Turudića. U gotovo dvosatnom iskazu Markač je objašnjavao da nije uzeo nikakvo mito te da USKOK-ovog pouzdanika Dorčića niti ne poznaje.

>> Slučaj Dubai: Svjedočio USKOK-ov pouzdanik

Ipak, niti na izravno pitanje suca Turudića nije želio prokomentira obranu Ranka Vukoje koji je priznao sve što mu se stavlja na teret. Željko Sičaja ispričao je da nije niti slutio kako je riječ o mitu kada ga je prijatelj zamolio da pomogne Dorčiću, čija je tvrtka upala u porezne probleme. Kazao je i da nije prijetio pouzdaniku Dorčiću s kojim se sastao prije njegova jučerašnjeg svjedočenja. Pouzdanik je pred sudom ispričao da mu je Sičaja, nakon dužeg nagovaranja da se sastanu, predložio da tijekom svjedočenja bude blagonaklon prema njemu i da iznos mita prikaže kao porezni dug koji je Dorčić trebao vratiti. Suđenje se nastavlja 17. rujna ispitivanjem novih svjedoka. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene