Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pregledane snimke

Slučaj Dubai: Svjedočio USKOK-ov pouzdanik

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Antikorupcijsko suđenje u slučaju Dubai u kojem su dva poreznika i financijski inspektor optuženi za primanje mita danas je nastavljeno svjedočenjem USKOK-ovog pouzdanika Denisa Dorčića, koji je ustvrdio da je trećeoptuženi financijski inspektor Željko Sičaja od njega tražio da na sudu ublaži iskaz.

Pouzdanik je ispričao da mu je Sičaja, nakon dužeg nagovaranja da se sastanu, predložio da tijekom svjedočenja bude blagonaklon prema njemu i da iznos mita prikaže kao porezni dug koji je Dorčić trebao vratiti. Sičaja je, navodno, kod sebe imao i papire s pitanjima koja je Dorčiću trebala postaviti odvjetnica optuženog, no ona mu ta pitanja danas nije postavila. Neobičnu priču pouzdanik je dodatno zakomplicirao kazavši da je navodni jučerašnji sastanak sa Sičajom USKOK-u prijavio prekjučer.

Pročitajte i ovo Ilustracija Osmero u istražnom zatvoru Uskok objavio kako su dvije skupine uvozile luksuzne aute i varale na porezu: Državu ukupno oštetili za najmanje milijun eura Policija - 1 Policija na terenu Akcija USKOK-a: U tijeku uhićenja i pretresi na području Zagreba, oglasio se Božinović

USKOK u optužnici tvrdi da je financijski inspektor Sičaja preko Ranka Vukoje iz zagrebačke Porezne uprave od Zdravka Markača, također poreznika, tražio da pogoduje tvrtkama u vlasništvu Denisa Dorčića, koji je postao pouzdanik tužiteljstva. Vukoja je kasnije priznao primanje mita dok su Markač i Sičaja odbacili sve optužbe.

Na današnjem ročištu trebale su biti preslušane tajne USKOK-ove snimke, što se zbog tehničkih poteškoća nije dogodilo, a suđenje je nastavljeno ispitivanjem svjedoka koji su govorili o poslovanju tvrtke čiji je vlasnik optuženim poreznicima isplatio mito.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene