Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images

Zbog prijevare Slavonca koji je preko oglasnika tražio ženu, Općinski sud u Požegi proglasio je krivima i osudio na uvjetnu kaznu dvojicu Hrvata u dobi od 44 i 48 godina te 45-godišnjeg državljanina BiH.
Već je desetljeće prošlo otkako je jedan Slavonac objavio oglas u kojemu traži žensku osobu za brak, a u oglasu je ostavio svoj broj mobitela.

Krajem kolovoza 2012. zazvonio je mobitel, a s druge strane bio je šef banke u Zagrebu.

Odnosno, muškarac koji se tako lažno predstavio, kako se kasnije ispostavilo, a Slavonac je dvije godine kasnije u razgovoru s istražiteljima detaljno opisao kako je uplaćivao novac prevarantu.

Ilustracija Uz pomoć ''vidovnjaka'' majci ukrala 142 milijuna dolara: ''Kći će vam uskoro umrijeti, a slike su proklete''

Četrdesetčetverogodišnji lažni direktor pronašao je u oglasniku telefonski broj Slavonca i sa svog mobitela u više ga navrata nazvao, slagavši mu da je u nagradnoj igri osvojio novčani iznos od 50.000 kuna i da nagradu može podići ako uplati PDV i druge provizije.

Slavonac je u to povjerovao i prema uputama 44-godišnjaka u više navrata mu uplatio novac. Da je riječ o prijevari, shvatio je tek kada mu se direktor više nije javljao, a on je čak novac posudio od susjede da bi mogao obaviti tražene uplate.

Ilustracija - 1 Prevarantima su omiljena meta, a i društvo ih gleda kao teret: ''Oni su generacija koja još vjeruje institucijama, a masovno nasjedaju i najbližim rođacima''

Nakon uplata na traženje 44-godišnjaka koji je obećao nagradu, 48-godišnjak koji je u tu svrhu doputovao u Vitez i 45-godišnji državljanin BiH, u više su navrata u poslovnicama dvije banke, podigli novčane uplate Slavonca putem isplatnih naloga, potvrđujući svojim potpisom primitak novca.

Novac su potom predali 44-godišnjaku koji ga je zadržao za sebe, a dvojcu koji je novac podigao dao je po 100 konvertibilnih maraka. Slavonca su na taj način oštetili za ukupno 22.200 kuna, piše Glas Slavonije.

Ilustracija Hvalio se dobitnim listićem iz kladionice na internetu, a onda požalio

Prvookrivljeni, 44-godišnjak, nepravomoćno je osuđen na godinu dana zatvorske kazne, a drugookrivljeni, 48-godišnji Hrvat, kao i državljanin Bosne i Hercegovine na po 10 mjeseci zatvora. No, nijedan neće u zatvor ako u dvije godine ne počine novo kazneno djelo. 

Prevareni Slavonac u međuvremenu je umro, obitelj se slučajem više nije bavila pa jesud odlučio da iznos štete od prijevare predstavlja imovinu RH.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju