Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubojstvo četiri srpska civila

Sisak: Počelo obnovljeno suđenje za ratni zločin

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pred Kaznenim vijećem za ratne zločine Županijskog suda u Sisku, kojim je predsjedala sutkinja Snježana Mrkoci, danas je počelo obnovljeno suđenje Vidu Damiru Ragužu i Željku Škledaru koje je Županijsko državno odvjetništvo optužilo da su kao pripadnici Hrvatske vojske 21. studenoga 1991. godine u Novskoj počinili kazneno djelo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva, ubojstva četiri civilne osobe srpske nacionalnosti.

Kako se navodi u optužnici, postoji osnovana sumnja da su optuženi kao pripadnici Hrvatske vojske tog kritičnog trenutka ratne 1991. godine, naoružani automatskim puškama, ušli u jednu kuću u Novskoj i da su se iživljavali nad četiri civila i ubili ih hicima iz vatrenog oružja. Na današnjem obnovljenom suđenju, svjedočile su udovice ubijenih civila Marica Šeatović i Ana Vujić, te pripadnici 1. gardijske brigade HV-a Marijan Fumić i Boris Tutić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kaznene prijave za ratni zločin protiv 19 civila iz Tenje Slika nije dostupna Šestero uhićenih zbog ubojstva srpskih civila

Suđenje se nastavlja sutra iskazima novih svjedoka. Vid Damir Raguž i Željko Škledar terete se da su 21. studenoga 1991. godine u Novskoj kao pripadnici Hrvatske vojske oko 22 sata upali u kuću Miše Raškovića te zatečene i dovedene civile, Mišu Raškovića, njegovu suprugu Sajku, te susjede Mihajla Šeatovića i Ljubana Vujića, nakon mučenja hladnokrvno ubili. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene