Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Cvetko Simić, čije je raskomadano tijelo pronađeno u Jarunu, poslan je u Zagreb po naredbi Darka Šarića, kako bi ispitao što se događa u Hrvatskoj, koji su kriminalci osumnjičeni za Pukanićevo ubojstvo i koji su srpski policajci uključeni u tu potragu.


'Nakon eksplozije bombe na parkiralištu redakcije Nacionala, u kojoj su smrtno stradali Pukanić i Franjić, ušli smo u trag SMS -u koji je glasio : 'U Zagreb stiže djevojčica'. 'Čekali smo da vidimo tko će iz Srbije krenuti u Hrvatsku i tako smo došli do Simića. On je jedina osoba s kriminalnim dosjeom koja je u to vrijeme prešla granicu Srbije s Hrvatskom i uputila se u Zagreb', rekao je izvor srbijanskog Blica.

Vezani članci Slika nije dostupna Jarunsko ubojstvo ostavilo novi jezivi potpis Slika nije dostupna MUP Hrvatske i Srbije: Simić nema veze s Pukanićem!

List navodi kako osoba koja je poslala SMS, a zatim i u Hrvatsku uputila Simića, slovi za Šarićevog suradnika. 'Ta osoba je vrlo moćna i jaka u srpskom podzemlju te je sa Šarićem u bliskim poslovnim vezama, a on je trenutno predmet istrage', kaže izvor Blica. Dodaje kako nakon Simićevog prelaska granice srpska policija nije bila sasvim sigurna da je on 'djevojčica' iz SMS-a koja se šalje kako bi ispitala situaciju. 'Ta se poruka mogla odnositi i na nekog drugog, no samo dan nakon bili smo sigurni da se radi o Simiću', rekao je Blicov izvor.

Naime, Simić se dan nakon tajnog sastanka srpske i hrvatske policije, koji je održan odmah nakon ubojstva Pukanića i Franjića, u jednom tamošnjem hotelu, pojavio se na istom mjestu. 'U hotelu se raspitivao tko je od srpskih policajaca bio na sastanku. Raspitivao se i u hrvatskom podzemlju u kojem smjeru ide istraga te je zbog toga stupio u kontakt s nekoliko jačih igrača. Hrvatska policija ušla je u trag tim kontaktima pa je zbog toga u istrazi ubojstva Pukanića i privela Simića', dodaje Blicov izvor. 

>> Simić u Hrvatskoj 'pao' s lažnom putovnicom

Iako je kod Simića tada pronađena izvjesna količina narkotika i eksploziva, pušten je zbog, pretpostavlja se, dogovora s hrvatskom policijom. Blic piše kako se ispituju veze osobe koja je Simića poslala u Zagreb i Darka Šarića, kao i je li bilo eventualnih izravnih kontakata Simića i odbjeglog narko bosa. 'Simić je imao jake veze u narko klanovima u Srbiji, ali i u regiji, Crnoj Gori, Bosni, Kosovu i Bugarskoj. Bio je spona između srpskog i podzemlja cijele regije', kaže Blicom izvor. Navodi kako se trenutno istražuje zbog čega je Darko Šarić bio toliko zainteresiran za istragu ubojstva Pukanića, piše Blic.