Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Simić u Zagrebu 'istraživao'?

'Djevojčica stiže u Zagreb' da 'istraži' ubojstvo Pukanića?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Cvetko Simić, čije je raskomadano tijelo pronađeno u Jarunu, poslan je u Zagreb po naredbi Darka Šarića, kako bi ispitao što se događa u Hrvatskoj, koji su kriminalci osumnjičeni za Pukanićevo ubojstvo i koji su srpski policajci uključeni u tu potragu.

'Nakon eksplozije bombe na parkiralištu redakcije Nacionala, u kojoj su smrtno stradali Pukanić i Franjić, ušli smo u trag SMS -u koji je glasio : 'U Zagreb stiže djevojčica'. 'Čekali smo da vidimo tko će iz Srbije krenuti u Hrvatsku i tako smo došli do Simića. On je jedina osoba s kriminalnim dosjeom koja je u to vrijeme prešla granicu Srbije s Hrvatskom i uputila se u Zagreb', rekao je izvor srbijanskog Blica.

Pročitajte i ovo Sara i Bob Bull Okomili se na njega Milijarder otkrio da je drugi put bankrotirao: "Na monstruozan način upao sam u dugove od 850 milijuna eura" Ilustracija 'Ndrangheta, Cosa Nostra, Camorra... Više od tisuću pripadnika talijanske mafije trenutno živi i djeluje u Njemačkoj

List navodi kako osoba koja je poslala SMS, a zatim i u Hrvatsku uputila Simića, slovi za Šarićevog suradnika. 'Ta osoba je vrlo moćna i jaka u srpskom podzemlju te je sa Šarićem u bliskim poslovnim vezama, a on je trenutno predmet istrage', kaže izvor Blica. Dodaje kako nakon Simićevog prelaska granice srpska policija nije bila sasvim sigurna da je on 'djevojčica' iz SMS-a koja se šalje kako bi ispitala situaciju. 'Ta se poruka mogla odnositi i na nekog drugog, no samo dan nakon bili smo sigurni da se radi o Simiću', rekao je Blicov izvor.

Naime, Simić se dan nakon tajnog sastanka srpske i hrvatske policije, koji je održan odmah nakon ubojstva Pukanića i Franjića, u jednom tamošnjem hotelu, pojavio se na istom mjestu. 'U hotelu se raspitivao tko je od srpskih policajaca bio na sastanku. Raspitivao se i u hrvatskom podzemlju u kojem smjeru ide istraga te je zbog toga stupio u kontakt s nekoliko jačih igrača. Hrvatska policija ušla je u trag tim kontaktima pa je zbog toga u istrazi ubojstva Pukanića i privela Simića', dodaje Blicov izvor. 

>> Simić u Hrvatskoj 'pao' s lažnom putovnicom

Iako je kod Simića tada pronađena izvjesna količina narkotika i eksploziva, pušten je zbog, pretpostavlja se, dogovora s hrvatskom policijom. Blic piše kako se ispituju veze osobe koja je Simića poslala u Zagreb i Darka Šarića, kao i je li bilo eventualnih izravnih kontakata Simića i odbjeglog narko bosa. 'Simić je imao jake veze u narko klanovima u Srbiji, ali i u regiji, Crnoj Gori, Bosni, Kosovu i Bugarskoj. Bio je spona između srpskog i podzemlja cijele regije', kaže Blicom izvor. Navodi kako se trenutno istražuje zbog čega je Darko Šarić bio toliko zainteresiran za istragu ubojstva Pukanića, piše Blic.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene