Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razbijena narko mafija

U Italiji razbijene dvije mreže krijumčara droge

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanska je policija uhitila najmanje 100 pripadnika dviju mreža krijumčara droge, od kojih je jedna bila uključena u krijumčarenje kokaina iz Latinske Amerike u istočnu Europu, prenijeli su talijanski mediji.

Većina osumnjičenih privedena je rano ujutro u Milanu, Torinu, Comu, Vareseu, Bielli i Genovi. Među uhićenima su i državljani Srbije, Slovenije i Crne Gore, izvijestila je talijanska novinska agencija ANSA. Racije su rezultat dvogodišnjih istraga u kojima su talijanske vlasti blisko surađivale s policijom u Srbiji i Sloveniji, prenijela je ANSA.

Pročitajte i ovo Podignuta optužnica protiv krijumčara droge Visokovrijedna meta Pao je Cezar: Krijumčari droge ubrali najmanje 3,3 milijuna eura, USKOK podigao optužnicu Ilustracija Rekordna zapljena Morem plutalo 5,3 tona kokaina: Talijanska policija ulovila međunarodnu skupinu krijumčara

>> Uhićeno skoro 90 Roma dilera droge i oružja

Pripadnici srbijanske policije u utorak su, po nalogu tužiteljstva za organizirani zločin upućenog temeljem zahtjeva za međunarodnu pravnu pomoć, u suradnji s pripadnicima srbijanske obavještajne službe BIA-e uhitili četiri osobe zbog osnovane sumnje da su se udružili radi neovlaštene proizvodnje i prodaje narkotika, objavilo je srbijansko ministarstvo unutarnjih poslova.

Ukupno uhićeno 80 osoba

Njihovo je uhićenje dio velike međunarodne akcije u kojoj je u Italiji, Crnoj Gori, Sloveniji i Srbiji ukupno uhićeno 80 osoba koje se dovode u vezu s narko skupinom Darka Šarića, javljaju mediji u Beogradu.

Srbijanski posebni tužitelj za organizirani zločin Miljko Radisavljević kazao je kako su tri osobe uhićene u Kragujevcu i jedna u Beogradu, te da je tijekom noći u više gradova u Srbiji pretraženo više kuća i stanova osoba koje se dovode u vezu sa skupinom protiv koje se vodi postupak zbog trgovine narkoticima, prenosi srbijanska agencija Beta.

Djelovali iz Srbije

Radisavljević je toj agenciji izjavio kako je akcija provedena po nalogu talijanskog državnog ravnateljstva za borbu protiv krijumčarenja droge. Dodao je kako je među njima i devet osoba protiv kojih je srbijansko tužiteljstvo već pokrenulo postupke te izrazio očekivanje da će temeljem naloga talijanskog ravnateljstva biti pronađeni i uhićeni Šarić i njegov suradnik Goran Soković, optuženi u Srbiji za krijumčarenje više od dvije tone kokaina iz Južne Amerike te pranje tako zarađenog novca.

Portal televizije B92 prenosi kako je istraga utvrdila da su vođe međunarodne mreže djelovale iz Srbije i Slovenije i da su, preko ćelija u Italiji, u drugim europskim zemljama i nekim državama Južne Amerike, između 2007. i 2009. godine poticali nabavu i prodaju ogromnih količina kokaina.

Uhićen i Duško Šarić, brat Darka Šarića

Crnogorska policijska uprava Crne Gore potvrdila je da su tijekom noći uhićeni Šarićev brat, Duško Šarić, optužen za preprodaju više od dvije tone kokaina iz Amerike, kao i dva državljanina Srbije, te da su uhićeni na temelju tjeralice Interpola iz Rima, prenosi B92.

Srbijansko tužiteljstvo za organizirani zločin sredinom travnja optužilo je Darka Šarića i još 19 pripadnika njegove zločinačke skupine zbog sumnje da su u Srbiji i zemljama bivše Jugoslavije, zapadne Europe i Južne Amerike 2008. i 2009. krijumčarili velike količine kokaina.

Tada je potvrđeno da su dokazi prikupljeni tijekom istrage potvrdili sumnju da je Šarić zajedno s još dvojicom suradnika organizirao međunarodnu zločinačku skupinu radi nelegalne trgovine kokainom. Optužnicom su obuhvaćene dvije zapljene kokaina u 2009. - jedna 15. listopada 2009. u Urugvaju, kad je na brodu u luci Santa Luciji, u blizini Montevidea, pronađeno 2174 kilograma, te druga kad je 19. siječnja 2009. u blizini talijanskog grada Pise zaplijenjeno 235 kg kokaina. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene