Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Starica u dobi od 85 godina žrtva je 26-godišnjeg monstruoznog susjeda koji je preko noći provalio u njezin dom u Ivanić Gradu i silovao ju, izvijestila je danas zagrebačka policija.


Seksualni manijak je u srijedu između ponoći i jednog sata prošao kroz otključano predvorje staričine kuće, provalio u dnevni boravak gdje je starica spavala, nakon čega ju je, uz prijetnju, silovao te pobjegao.

Vezani članci Njemačka policija, ilustracija Užas u Njemačkoj: Silovali 13-godišnjakinju i pretukli joj dečka, među uhićenima i maloljetni Hrvat Uznemiravanje, ilustracija Više od 5000 ljudi potpisalo peticiju u kojoj zahtijevaju ostavku vrhovnog suca zbog podrške silovatelju: ''Pokušali ste osuditi žrtvu da je doživotno siluje mučitelj''

No, uhićen je nedugo nakon zločina.

Iako ga starica nije prepoznala jer je soba bila obavijena tamom, u policiji su kriminalističkom obradom utvrdili da je uhićeni mladić počinio zločin.

Mladić je priveden u Istražni centar zagrebačkog Županijskog suda. Policiji je od ranije poznat po imovinskim deliktima, a odsad će u njegovom policijskom dosjeu stajati i silovanje.