Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Šakom razbio lubanju jednomjesečnoj kćeri

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Beba Katarina H. zadobila je višestruku frakturu lubanje i krvarenje u mozgu kada ju je prošlog utorka u Petrinji pijani otac Željko Horvat (39) udario šakom u glavu.

 Iako je pritom izgubila čak polovicu krvi, djevojčica je u teškom stanju opasnom po život tek u nedjelju dovezena u Dječju bolnicu u Zagrebu, javlja Jutarnji list.

Pročitajte i ovo Ilustracija Liječenje se nastavlja Misteriozan slučaj: Otkriveno u kakvu je stanju beba koja je s teškim ozljedama glave dovezena u bolnicu Beba velikog bijelog morskog psa Sve dokumentirali VIDEO Vjeruju da su jedini koji su vidjeli mladunče velike bijele psine: ''Ovo bi mogao biti prvi dokaz koji imamo o njima u divljini''

Naime, majka Ivana Hotko (25), želeći zatajiti događaj i tako spasiti nevjenčanog supruga, kod liječnika opće prakse bebu je uz izliku da slabo spava i ne jede dovela tek šest dana nakon premlaćivanja.

Mala Katarina je u ponedjeljak podvrgnuta četverosatnoj operaciji na neurokirurgiji i trenutno se nalazi na Odjelu intenzivnog liječenja. Prema riječima liječnika iz Klaićeve još uvijek nije poznato hoće li imati teže posljedice. 

Doživjela je tešku traumu glave, prijelom nekoliko kostiju i obilno krvarenje u mozgu. Sada se dobro oporavlja, ali s obzirom na činjenicu da je izgubila pola volumena krvi te da je veliki dio mase mozga bio ozlijeđen, teško je procjenjivati kakve će biti posljedice u budućnosti - naveli su liječnici.

Beba je doživjela tešku traumu glave, prijelom nekoliko kostiju i obilno krvarenje u mozgu. Dobro se oporavlja, ali teško je procjenjivati kakve će biti posljedice u budućnosti

Da je beba ranije dovezena u Klaićevu, njezine šanse u oporavak bile bi veće i zbog toga dodatno šokira podatak da je njezina majka željela zataškati događaj. Kada je tek u nedjelju došla kod dr. Ive Pedišića u sisačku bolnicu, rekla je kako dijete loše spava i ne jede. No, liječnici su vidjeli da je mala Katarina izrazito blijeda te da joj ide pjena na usta. Posumljali su u zlostavljanje i cijeli slučaj prijavili policiji. Majka i otac odmah su privedeni, ali je Ivana Hotko ubrzo i puštena. Umjesto da posjeti svoje dijete koje se bori za život, majka je jučer zatražila dozvolu za posjet suprugu u pritvoru.

Nakon privođenja, Ivana Hotko policiji je ispričala da je sporne večeri pijani suprug fizički nasrnuo na nju, iako je u naručju držala njihovu kćer. Ne mareći gdje udara, šakom je po glavi zahvatio i malu Katarinu i pritom joj na više mjesta slomio lubanju. Hotko je policiji pritom kazala i kako je suprug fizički i psihički zlostavlja već godinama.

Majka je nakon ispitivanja puštena, a otac je priveden istražnom sucu Županijskog suda u Sisku Ivanu Veršiću koji mu je odredio zadržavanje.

Susjedi u Anatolčevoj ulici u Petrinji, gdje u obiteljskoj kući stanuje par Hotko-Horvat, rekli su nam jučer kako svakodnevne tučnjave, svađe i psovke traju već tri godine od kada se ovaj par doselio u tu mirnu ulicu. Jedna od susjeda rekla je kako se bojala prijaviti policiji jasan slučaj obiteljskog nasilja poučena iskustvima slučaja Kihalić kada je raspamećeni ubojica, osim vlastite žene, života lišio i njezine dvije najbolje prijateljice.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene